Marco Odermatt vann den alpina världscuppremiären, i storslalom, i Sölden.
Marco Odermatt vann den alpina världscuppremiären, i storslalom, i Sölden. Bild: Marco Trovati/AP/TT

Schweizare vann i premiären

ANNONS

Han var trea efter det första åket, men med ett snabbt andraåk kunde schweizaren Marco Odermatt säkra segern i den alpina världscuppremiären – storslalomtävlingen på Rettenbachglaciären ovanför Sölden.

Odermatt, som tog sin femte seger i världscupen, var sju hundradelar före den österrikiske hemmaåkaren Roland Leitinger, som överraskande ledde efter det första åket. Han tog sin första pallplats i världscupen. Slovenen Zan Kranjec kom trea, ytterligare tre hundradelar efter.

Ingen svensk fick köra det andra åket. Mattias Rönngren var 35 hundradelar från att ta sig till andra åket, slutade 37:a i det första. Och världscupdebutanten Tobias Windingstad körde ur.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS