Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Schelins nya jobb – blir ambassadör i Frölunda

Lotta Schelin, 34, avslutade nyligen sin egen spelarkarriär. Nu står det klart vad hon ska göra härnäst. Fotbollsprofilen blir ambassadör för Frölunda Indians CSR-arbete.
– Det kändes klockrent, säger hon.

Lotta Schelin hade knappt hunnit avsluta sin spelarkarriär innan samtalet från Frölunda Indians kom. Dagen efter att fotbollsprofilen avslutat karriären ringde det på mobilen.

– Vad är det här för crazy tant tänkte jag! Men det kändes bra och hon kollade läget om hon kunde ringa och jag ville se vad hon hade i åtanke. Rent spontant tänkte jag mest, hockey? Vad ska jag göra där, säger Lotta Schelin.

Den som kom med förslaget och idéen om att plocka in Lotta Schelin var Frölundas kommersiella chef, Åsa Nathell.

– Jag såg presskonferensen och tänkte direkt "henne ska vi ha!", säger hon.

LÄS MER: Schelin om smärtorna i vardagen: "Lång väg kvar"

Varför det?

– Jag vet inte ... men jag fick en magkänsla att hon skulle kunna vara intresserad av det här och det stämde ganska bra.

För Lotta Schelin blir det fokus på klubbens CSR-arbete. Klubbens sociala projekt som i Frölundas fall främst handlar om två projekt.

"Hoppas Lotta blir kvar hur länge som helst"

"Åttans spårvagn" där klubben lär barn i årskurs 1 från Angered och Tynnered att åka skridskor.

Samt "gemenskapens läktare" där flera av klubbens A-lagspelare är ute och föreläser i skolorna.

– Jag hoppas att Lotta blir kvar här hur länge som helst, säger Nathell.

Men varför tackade då fotbollsprofilen, Lotta Schelin ja till att börja jobba för Frölunda Indians?

– Åsa var väldigt tydlig med vad hon ville och att det var just jag som skulle göra det. För egen del så öppnades något upp som kändes klockrent. Jag får jobba med samhällsengagemang i en väldigt fin förening och bara att vara i en förening är en vinst för mig. Jag är van att röra mig i den miljön och arbeta ihop med människor med mål och sådant. Det tog inte jättelång tid för mig att tacka ja till det här, säger hon.

Schelins fokus – klubbens flickverksamhet

Vad har du för koppling till hockeyn?

– Den är inte så stor. En av mina närmsta vänner är Frölunda-fan och jag hängde på en del innan jag flyttade till Frankrike. Sen efter det har jag inte följt hockeyn, jag har knappt följt fotbollen heller under mina år i Frankrike. Men när de presenterade klubben och deras värdegrunder så stämde det perfekt med det jag har jobbat med. Sen älskar jag idrott så det ska inte bli några problem, säger Schelin och fortsätter:

– Hade det funnits en hockeyskola för tjejer som Frölunda har idag när jag var liten hade jag lätt gjort det. Den delen är sjukt viktig att det finns möjligheter.

Du kommer brinna lite extra för den satsningen?

– Det tror jag! Frölunda har varit tydliga med att visa deras bild av verksamheten och att det är en organisation som bygger från grunden. De har kullar med flickor som snart blir äldre och det ska bli jäkligt kul att börja. När du är tjej och idrottar och idrottar inom en del som är väldigt mansdominerad så föds man med ett jämställdhetstänk och hamnar mitt i det. Så jag kommer nog lägga en extra hand på just den delen.

– Jag vet vad det handlar om och vad jag har tackat ja till. Sen hoppas jag även ta med mig lite av mina egna erfarenheter från min tid inom fotbollen.

Du kommer vara på plats i Scandinavium lite oftare nu?

– Haha! Det hoppas jag! Sen kommer jag inte vara där varje match men nu har jag ju en anledning att bry mig lite mer och följa hur det går. Även om jag inte är direkt kopplad till A-laget så har jag ju varit där och vet vad det handlar om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.