Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
FC Rosengård och damlandslaget har gemensamt kommit överens om att Lotta Schelin i juli fullt fokuserar på att komma i form till OS. Därefter hoppas hon kunna hjälpa Rosengård att nå längre än kvartsfinal i Champions League.

Schelin tycker allting känns roligt

Under torsdagsförmiddagen gjorde Lotta Schelin sitt första träningspass för en damallsvensk klubb på åtta år. För tillfället är Rosengårds nyförvärv främst fokuserad på att komma i form till OS i Rio.

Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes blickar stolt ut över Malmö IP där klubbens stjärnförvärv Lotta Schelin precis inlett sitt första träningspass med det regerande allsvenska mästarlaget i fotboll. Han berättar att det var mycket jobb med att ro affären i hamn.

- Alltså, jag är så jävla glad, säger han.

- Det är säkert lite pirrigt för Lotta. Första dagen på jobbet är ju alltid speciell.

Efter att tränaren Jack Majgaard Jensen blåst av passets avslutande tvåmålsspel får Schelin länge stå kvar och skriva autografer.

- Det kändes jättebra, kul att vara på plats och få röra boll igen efter några veckor. Det blir en omställning att börja träna på konstgräs men det här var ett bra steg för mig att ta. Rosengård konkurrerar med de bästa i Europa så det känns motiverande på alla sätt och vis, säger Schelin.

Fokus på OS

Rosengårdsupportrarna – varav majoriteten utgjordes av ivriga juniorer – som dök upp till träningen får dock ännu vänta på att se Schelin göra debut i den vita tröjan. Spelklar blir hon först till mötet med Djurgården den 16 juli, den sista omgången innan damallsvenskan tar OS-uppehåll.

- För tillfället följer jag ett träningsupplägg med landslaget där fokus är att vara i toppform till OS. Jag har kört styrkepass tio dagar i rad och just nu kan jag inte säga att det spritter i benen, men jag litar på att det kommer att göra det när OS drar igång.

Möte med gamla klubben

I sin första hemmamatch för Rosengård i september ställs Schelin mot Göteborg, klubben som anfallaren i mitten av 2000-talet gjorde 92 mål för.

- Det kommer att bli väldigt speciellt, Göteborg är ändå min hemstad och klubben där jag utövade min fotboll i åtta år. Men just nu ligger mitt fokus på Rosengård och allting känns väldigt roligt.