Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rosengårds Lotta Schelin klappas om efter 1–0 målet i cupfinalen mot Linköping.

Schelin sköt Rosengård till ledning

(TT)

Det kryllar av färska OS-medaljörer på båda sidor när säsongens två allsvenska dominanter Rosengård och Linköping gör upp om segern i Svenska cupen på Malmö IP. För gästerna finns dessutom ett knippe historieskrivning i potten.

Eftermiddagens final i Svenska cupen blir en repris på fjolårets drabbning i Linköping. Då vann hemmalaget komfortabelt med 2–0, och i år är det ett revanschsuget Rosengård som välkomnar Linköping till Malmö, som för första gången står som värd för en cupfinal för damer. Förväntningarna inför matchen är höga, inte minst eftersom hela sju stycken OS-silvermedaljörer återfinns i startelvorna.

En av dem gjorde mål två minuter före halvtidsvilan – Rosengårds Lotta Schelin, som kan vara på väg att spräcka Linköpings fina finalsegersvit.

Linköping har under 2000-talet utvecklats till den svenska elitfotbollens främsta cupspecialist. De senaste tio åren har laget tagit sig till fem finaler – och vunnit samtliga. I årets upplaga har östgötarna inte släppt in ett enda mål på vägen till finalen, och om de lyckas upprepa fjolårstriumfen går föreningen upp som delad etta i maratontabellen jämte åttiotalsdominanten Öxabäcks IF.

Av OS-spelarna saknar Linköping skadade Frida Rolfö, men glädjande är att mittbacksstjärnan Jessica Samuelsson återhämtat sig från sin stukade fot.