Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Schelin om ständiga smärtorna: Tänker inte ens på fotboll

Lotta Schelin är sjukskriven sedan sommarens EM-slutspel och för SVT berättar hon om den ständiga smärtan i huvudet. – Jag skulle ljuga om jag säger att jag mår bra, säger anfallaren.

ANNONS
|

Hon har genom karriären haft problem med smärtor i nacken och i huvudet. Men i en match inför EM åkte hon på en rejäl smäll, som sedan dess har påverkat henne kraftigt. EM blev en kamp för Schelin, som spelade trots smärtor, och när hon sedan kom hem till Rosengård förvärrades situationen.

Sedan dess har Lotta Schelin inte kunnat träna, och hon vet inte när hon kan komma tillbaka.

– Jag har hamnat i en situation med ständig huvudvärk där jag inte mår bra. Och då tänker man inte ens på fotboll här och nu. Jag tänker bara på att jag vill må bra, säger hon till SVT Sport.

ANNONS

Schelin är Sveriges främste målgörare i landslaget genom tiderna och har en lysande klubbkarriär bakom sig. Frågan är nu om 33-åringen kommer att kunna spela fotboll på elitnivå igen. Hon har ett år kvar på kontraktet med Rosengård, men i dagsläget är en comeback avlägsen.

– Jag hoppas och önskar att jag kan komma tillbaka. Det är min ambition men jag kan inte säga hur det kommer att se ut, säger Schelin.

I dagsläget är hon alltså sjukskriven och kan inte träna alls. I stället försöker hon hämta kraft från sin närmaste omgivning, och fokuserar mer på att försöka må bra igen än att eventuellt kunna spela fotboll.

– Jag är mycket hemma och tar det dag för dag. Jag försöker att göra så roliga saker som jag kan klara av och försöker hålla humöret uppe. Jag är mycket med mina nära och kära. Jag känner ingen press. Först och främst vill jag må bra och inte ha daglig huvudvärk, säger hon till SVT.

ANNONS