Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Schelin lider fortfarande efter huvudskadan

Lotta Schelin, 34, tvingades avsluta sin karriär efter huvudskadan hon ådrog sig. Nu berättar hon om hur smärtan fortfarande påverkar henne. – Det är en väldigt osäker vardag, säger hon i TV4.

Det blev en hel del tårar för Lotta Schelin när hon nyligen valde att avsluta sin långa och framgångsrika karriär.

– Beslutet har kommit sig av det faktum att jag har varit sjukskriven i ett år. Det gjorde att det tog stopp. Det har varit ett tufft år och det är fortfarande tufft. Jag har lyssnat på läkarna. Risken är alldeles för stor för att gå ut på en plan igen. Jag har en otrolig känslighet med min nacke och min huvudvärk, sa hon på en presskonferens i Göteborg.

LÄS MER: Lotta Schelin om sin karriär: "Något magiskt"

Under fredagsmorgonen var Lotta Schelin på plats hos Nyhetsmorgon i TV4. Då berättade hon om hur hon hittade sin passion år efter år.

– Jag tror att den har funnits där från hela början ... det är nog passionen för sporten som har fått en att bara tuta på. Det är först på slutet man fattat att den kan börja tryta men innan det har det varit det mest självklara, säger hon.

LÄS MER: Schelin i exklusiv intervju med GP: "Jag vill jobba med ett projekt som känns meningsfullt för mig"

Karriären avslutades för Lotta Schelin efter en huvudskada och anfallsveteranen kunde inte längre fortsätta sin karriär.

Schelin lider fortfarande av sviterna efter den smällen.

– Det är en väldigt osäker vardag om man säger så ... jag har perioder då det är mycket sämre då det inte går att göra så mycket och sen har jag dagar som nu då det känns ganska bra i sjukskrivningsmått mätt. Jag har en huvudskada och sen om det är en hjärnskakning eller nackskada ... man tar några steg fram och sedan ett par steg tillbaka, säger hon och fortsätter.

LÄS MER: Här är Lotta Schelins karriär i klubblag och landslag

– Man får sätta lite mindre mål, nästan dag för dag, vecka för vecka och försöka klara ett par minimiövningar varje dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.