Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Schelin hyllad och prisad på Fotbollsgalan

Tidigare i höstas aviserade hon att fotbollskarriären är över. På Fotbollsgalan prisades Lotta Schelin för sina insatser när hon tilldelades Fotbollskanalens hederspris.
– För ett år sedan kunde jag inte ens titta på den här galan, säger Schelin i sitt tacktal.

I slutet av augusti meddelade Lotta Schelin att hon avslutar fotbollskarriären på grund av den segdragna nackskada som under lång tid hämmat henne.

På måndagskvällen hyllades en av svensk fotbolls största i samband med att årets Fotbollsgala gick av stapeln i Globen.

Till stående ovationer mottog 34-åringen Fotbollskanalens hederspris.

– För ett år sedan kunde jag inte ens kolla på Fotbollsgalan, det var alldeles för tufft och jag kanske inte ville bli påmind om den delen i mitt liv. Men med lite tid så har jag förstått, att få vara här med er i dag, att känna att jag – även det inte är på en fotbollsplan – ändå har en framtid … det känns fantastiskt fint, säger Schelin i sitt tacktal, samtidigt som hon kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

Den tidigare GFC-spelaren, som har varit med och vunnit massvis av tunga titlar och ädla medaljer i karriären, fortsatte:

– Jag har verkligen haft tid till att fundera, till att förstå att jag varit med om något helt fantastiskt. Det är VM-brons, OS-silver och Champions League-titlar, vilket känns helt sjukt. Att jag nu får stå här med er känns jättehäftigt och jag är glad över att få vara en del av den hedersamma skara som fått det här priset. Jag vill tacka min familj som alltid funnits där för mig och som finns där fortsatt. Och speciellt min syster Camilla. Utan henne hade jag aldrig stått här i dag, säger Schelin.

Tidigare pristagare av Fotbollskanalens hederspris

2009: Lennart Johansson

2010: Bob Houghton

2011: Kurt Hamrin

2012: Fredrik Ljungberg

2013: Lars-Åke Lagrell

2014: Tommy Svensson

2015: Therese Sjögran

2016: Tord Grip

2017: Pia Sundhage

Fotbollskanalens Hederspris delas ut av TV4 och Svenska Fotbollförbundet till en spelare eller ledare som gjort stora insatser för svensk fotboll och instiftades 2009. I juryn sitter Stefan Pettersson och Marika Domanski-Lyfors från SvFF samt Erik Westberg och Olof Lundh från TV4/C More.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.