Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotta Schelin i Rosengård var glad efter lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan. Hon gjorde mål i 3–0-segern mot Linköping.

Schelin: Bästa matchen för säsongen

Rosengård riskerade att hamna nio poäng bakom Linköping redan efter sex omgångar av damallsvenskan. Då chockade guldfavoriten det regerande mästarlaget. Med ett läckert lobbmål och en assist fixade landslagsstjärnan Lotta Schelin 3–0 för skånskorna och i stället är det bara tre poängs avstånd.

Under de fem inledande omgångarna åkte Rosengård överraskande på stryk både borta mot Eskilstuna och Hammarby.

Samtidigt radade Linköping upp fem raka vinster med totalt 14–4 i målskillnad – trots att laget tappat ledande namn som Pernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.

Men när lagen möttes i Linköping inför 2 105 åskådare blev det inte någon fest – i alla fall inte för hemmafansen.

Jubla kunde däremot skånskorna göra efter att ytterst nödvändigt ha tagit full pott i toppmötet.

Tre poäng

I stället för nio poängs differens mellan lagen blev det tre och ett helt annat läge.

- Otroligt skönt, det hade varit tungt med så många poäng att jaga ikapp. Vi kunde inte ha hittat ett bättre tillfälle att göra vår bästa match för säsongen hittills, ler landslagsanfallaren Lotta Schelin.

Hennes läckra lobb fram till 2–0 var fullträff nummer tre så här långt i vår – och assisten som gav Ella Masar helt öppet mål en knapp halvtimme senare blev helt avgörande.

- Jag hade en efterhängsen skada på baksidan som jag drogs med i början av säsongen, men nu känns det väldigt bra och det här är ju ett roligt år med EM i sommar, säger Schelin.

Snabba mål

Rosengård chockade Linköping genom två snabba mål redan efter fem minuter. För det första svarade Lieke Martens.

- Inte ofta man är med om att göra två mål på bara en minut, definitivt inte mot så här pass bra motstånd. Sedan tycker jag att vi kontrollerar matchen, även om de är farliga och man aldrig kan slappna av.

Närmast att reducera för hemmalaget var mittbacken Janni Arnth som hade en nick i ribban och en strax utanför stolpen.

Men det var inte östgötskornas dag. Laget drabbades dessutom av inte mindre än tre skador. Emma Lennartsson redan på uppvärmningen. Sedan tvingades landslagsspelarna Jessica Samuelsson och Lina Hurtig kliva av.

- Klart att det var frustrerande och att man blev förbannad på den dåliga starten. Vi slarvade och bjöd på enkla misstag, det har man inte råd med mot Rosengård. Samtidigt är det en lång säsong och ingen räknar med att vi ska gå obesegrade genom hela. Skönt att det är match på onsdag igen, menar Janni Arnth.

Förutom förlusten blev Linköping samtidigt av med serieledningen. Eskilstuna besegrade Göteborg och toppar nu tabellen.