Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Slottsskogshallen brann ned i mitten av september.  Bild: Petter Trens
Slottsskogshallen brann ned i mitten av september. Bild: Petter Trens

Satsar 125 miljoner efter branden

Tidigare i höst brann Slottsskogshallen ner, och försvårade ytterligare hallbristen i staden. Nu vill Alliansen tidigarelägga bygget av en ny hall – och vill skjuta till 100 miljoner kronor extra redan i budgeten för 2020.

I mitten av september brann Slottsskogshallen ner till grunden. Hallen som sett en rad friidrottsstjärnor ta form var planerad att rivas 2023, men försvann nu betydligt tidigare.

Under en pressträff på måndagen meddelade Alliansen att de vill skjuta till 100 miljoner kronor i budgeten för 2020 – och ytterligare 25 miljoner 2021.

– Hallen i Slottsskogshallen låg ju planerad för en ombyggnation 2023-2025, men då utgick vi ju ifrån att den skulle finnas, säger Elisabet Lann (KD), ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden.

LÄS MER: Hallen brann ner – men skulle ändå rivas

"Vill ha ett kluster"

Det rör sig alltså inte om ett rent tillskott i hallfrågan – utan att pengar tänkta för framtiden i stället skjuts till redan nu.

– Det hade sett bedrövligt ut att ha en bränd tomt där tills dess, ett sår i ett idrottsområde när vi redan har hallbrist i staden, säger Elisabet Lann.

Den nya hallen, som alltså planerades redan innan Slottsskogshallen brann, ska ha plats för 1 500 åskådare – och är del av en större satsning under de kommande åren.

– Vi vill ha Slottsskogsområdet som ett kluster med många hallar, säger Elisabet Lann, ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden.

LÄS MER: Stödet till trampolinklubben dagen efter branden

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.