Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sargon Abrahams bakslag – kan tvingas till operation

Han såg ut att knipa en startplats under försäsongen. Då kom skadan som har satt käppar i hjulet gång på gång för Sargon Abraham, 28, som nu kan tvingas lägga sig på operationsbordet.

I genrepet mot Öis inför att den allsvenska säsongen skulle dra igång åkte Sargon Abraham på en rejäl smäll mot höften. Den skadan skulle visa sig vara efterhängsen och har ställt till problem för 28-åringen. Gång på gång.

Bakslagen har gjort att det varit allt annat än en dans på rosor under våren.

– Det har funnits vissa bra stunder men sen har jag fått känna av det igen, säger han och fortsätter:

– Det är tråkigt! Det här är faktiskt första skadan som jag haft sedan jag började spela fotboll. Innan har jag bara missat någon match eller så men det här är den första längre skadan och det har varit jobbigt. Speciellt mentalt med att kämpa och kämpa för att ta sig tillbaka och så kommer bakslaget och man är tillbaka på ruta ett. Det där har varit jobbigt, det har det.

Kan tvingas till operation

Han såg ut att vara på väg tillbaka men under det fyra dagar långa träningslägret i Strömstad åkte han på ett nytt bakslag.

Den sista träningen innan torsdagens träningsmatch mot Helsingborg fick han också kliva av i förtid.

– Vi får se hur det blir nu. Men det har ändå känts bättre och bättre, säger han.

Är det en skada som kommer leda till ett ingrepp?

– Jag tror att det kanske kan behöva göras något ... men förhoppningsvis efter säsongen!

Du får bita ihop nu och hoppas?

– Precis!

Rekordförsäljningen – en chans för Abraham

För Sargon Abraham öppnas dock en plats upp i startelvan nu när Benjamin Nygren inom kort lämnar klubben för spel i belgiska Genk.

– Det är inget jag har reflekterat över, jag går in hundra procent på varje träning och sen får man se vad det leder till. Det är inget som kommer att ändras nu, säger han.

Under säsongen har det blivit en start och sex inhopp för yttern.

– Han är självklart ett alternativ och en spelartyp som passar väldigt bra där, men det gör andra spelare också. Sen handlar det om att ta chansen och verkligen visa att man ska ha den. Det gäller varje träning att visa att man hör hemma här och då ska den här matchen bli väldigt spännande, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Sen har vi aldrig givna spelare, men Benjamin har spelat väldigt många matcher från start. När han nu ryktas bort så blir det en signal till de andra spelare att det finns en möjlighet som det gäller att ta vara på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.