Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Göteborgs Sargon Abraham  Bild: MICHAEL ERICHSEN
IFK Göteborgs Sargon Abraham Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sargon Abraham redo att fylla offensiva tomrummet

Med flera viktiga spelare i IFK Göteborgs anfall borta öppnas en lucka i startelvan.
Någon som kan fylla tomrummet är superettans tidigare skyttekung Sargon Abraham.
– Jag är absolut redo, säger han.

Poya Asbaghis offensiva alternativ har blivit allt färre. Supertalangen Benjamin Nygren såldes till KRC Genk, Patrik Karlsson Lagermyr drog olyckligt korsbandet och i den senaste matchen mot Falkenberg FF tvingades Lasse Vibe bäras av på bår.

Med Nygren, "Paka" och Vibe borta öppnas det upp luckor i startelvan. En möjlig ersättare är Sargon Abraham.

Under försäsongen såg han ut att kunna knipa en startplats, men i det allsvenska genrepet mot Öis, åkte han på en rejäl smäll mot höften.

Skadan skulle visa sig vara efterhängsen och har ställt till problem för Sargon Abraham.

– Jag spelade mycket i början och sen skadade jag mig. Sen har det varit tufft att ta sig tillbaka men jag har bara försökt ta det dag för dag och göra mitt och nu känns det mycket bra i höften så nu är det bara att köra och se ser vi vart det leder, säger han.

Skyttekung i Superettan

När Sargon Abraham skrev på för IFK 2018 ledde han Superettans skytteliga med elva fullträffar, året innan hade han stått för tolv.

I allsvenskan har det endast blivit två mål på 23 matcher.

– Det blir ju en omställning såklart men man kan inte tänka på det heller nu får man försöka göra samma sak här bara. Det är klart att det är ett snäpp upp men så länge jag känner mig skadefri så tror jag att jag kan göra samma sak här, säger han.

Två starter och åtta inhopp har det blivit hittills i säsongen för Abraham. Kan det bli en tredje match från start för Sargon nu när Vibe missar matchen mor AFC Eskilstuna?

– Vi får väl se, först och främst är det tråkigt att han inte kan spela han är en jättebra spelare som bidrar jättemycket till vårt lag och vi kommer sakna honom. Vi får se hur vi ställer upp men jag är absolut redo, säger han.

Tränare Poya Ashabi om skadeläget i truppen:

– Även om många är borta så har vi fortfarande spelare som kan vara med och konkurrera om de positionerna där Sargon självklart är en av dom, säger han efter fredagens träning.

Lagkapten Sebastian Ohlsson som under försäsongen drog på sig en skada är ännu inte redo för spel och August Erlingmark var under fredagen hemma på grund av feber och är inte klar för spel i dagsläget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.