Sarah Sjöström om familjeplanerna

Sarah Sjöström vill bli mamma och hon vill bli det under karriären. I TV4:s program ”Tillsammans med Strömstedts” berättar simstjärnan och sambon Johan de Jong Skierus om familjeplanerna och osäkerheten med ett flyttat OS. ”Vill gärna ha barn under simkarriären”

ANNONS

Sarah Sjöström var på förhand ett av de största svenska guldhoppen inför OS i Tokyo men en armbågsfraktur för några veckor sedan har gjort uppladdningen inför spelen betydligt svårare och hon har själv sänkt förväntningarna inför tävlingarna.

LÄS MER:Sarah Sjöström om olyckan: ”Trodde jag var en drama queen”

Inte bara de sänkta förväntningarna och den annorlunda uppladdningen gör OS i Tokyo speciellt för Sjöström. Det är som bekant också ett flyttat OS, på grund av coronapandemin. För Sjöström och sambon Johan de Jong Skierus kan det ställa till det i planerna att bilda familj.

I TV4:s program ”Tillsammans med Strömstedts” berättar paret om planerna på att skaffa barn.

ANNONS

– Vi har våra fyraårsplaner när det gäller barn. Men det har blivit lite förstört nu, eller inte förstört men vi vet inte hur det blir. Jag tror att Sarah vill ha barn under karriären också. Då får det bli att jag stannar hemma. Simningen är en stor del av våra liv eftersom vi bestämde oss för att leva tillsammans, säger Johan de Jong Skierus.

LÄS MER:Sarah Sjöström tillbaka efter olyckan – siktar på OS

Sarah Sjöström säger att hon inte vill vänta till efter karriären med att bli mamma.

– Jag skulle gärna vilja ha barn under simkarriären. Varför ska karriären ta slut bara för att man skaffar barn? Jag har sett många idrottskvinnor göra comeback efter födseln, bland annat Therese Alshammar och flera av mina konkurrenter. Det är superinspirerande att se, säger hon och fortsätter:

– Jag älskar att simma, men det ska inte stoppa mig från att bilda en familj. Jag kan inte tänka mig något annat som är viktigare än barnen.

LÄS MER:Sarah Sjöström hyllar sambon: ”Fått stå ut med mycket”

Sarah Sjöström är nu på väg tillbaka efter en armbågsfraktur. Arkivbild.
Sarah Sjöström är nu på väg tillbaka efter en armbågsfraktur. Arkivbild. Bild: JOHANNA LUNDBERG
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS