Sarah Sjöström avslutar samarbetet med Huawei

Sarah Sjöström avslutar det ifrågasatta samarbetet med kritiserade kinesiska telekomjätten Huawei, det skriver Sportbladet.

ANNONS
|

På torsdagen kom beskedet att den franska fotbollsstjärnan Antoine Greizmann avbryter samarbetet med den kinesiska telekomjätten Huawei efter rapporterna om att företaget är inblandat i övervakningen av den muslimska folkgruppen uigurer.

LÄS MER:Griezmann avslutar samarbetet med Huawei

Nu skriver Sportbladet att den svenska simstjärnan Sarah Sjöström gör samma sak.

– Jag har haft ett bra samarbete med Huawei Sverige. Vi har ett tidsbegränsat avtal som går ut nu vid årsskiftet och båda parter är överens om att inte förlänga avtalet, säger hon till tidningen.

”Kommenterar ingenting gällande politik”

Sjöström vill dock inte bekräfta att handlar om rapporterna om Huaweis agerande i Kina.

– Jag kommenterar ingenting gällande politik, det har jag aldrig gjort. I övrigt har jag inga fler kommentarer.

ANNONS

IPVM, ett USA-baserat företag för övervakningsforskning, sade i en rapport i veckan att Huawei varit inblandat i att testa en teknik för ansiktsigenkänning i Kina, som kan skicka varningar till polisen när den identifierar ansikten hos den uiguriska minoriteten.

Flera svenska profiler har kritiserats för sina avtal med Huawei, som anses vara beroende av en god relation till ledningen i Kina. Artisten Zara Larsson meddelade i augusti att hon avslutat sitt samarbete, medan Sarah Sjöström har stannat kvar fram till nu.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS