Sarah Sjöström tillbaka efter olyckan – siktar på OS

För en knapp månad sedan skadade sig Sarah Sjöström i en olycka. Men redan nu är den svenska simstjärnan tillbaka i bassängen – med siktet inställt på OS.
– Både min läkare och sjukgymnast är nöjda, säger hon till SVT Sport.

ANNONS
|

I början på februari halkade simmaren Sarah Sjöström på en isfläck. Efter ett besök på akuten konstaterades ett benbrott i armbågen som behövde opereras.

Ingreppet gick bra, men träningen fick pausas och ersättas med rehabilitering och de små bestyren i vardagen blev tuffa.

För Morgonpasset i P3 berättade hon om hur sambon Johan de Jong Skierus varit ett stort stöd.

– Han är så gullig. I morse gick han till jobbet innan jag gick upp. Han vet att jag inte kan hyvla ost så då hade han hyvlat upp några ostskivor till mig innan han gick till jobbet.

LÄS MER:Sarah Sjöström hyllar sambon: ”Fått stå ut med mycket”

Åter i simbassängen

Tre veckor efter operationen är Sarah Sjöström åter tillbaka i bassängen igen, rapporterar SVT Sport.

ANNONS

– Det går framåt. Både min läkare och sjukgymnast är nöjda med mina framsteg, jag känner också att det går framåt, säger simmaren till kanalen.

Under tisdagen gjorde hon sitt andra simpass efter olyckan, 2900 meter benspark. Även badmössan kunde hon sätta på själv, berättar hon.

För att inte riskera bakslag är taktiken att gå långsamt framåt.

– Det är svårt med balansen eftersom att jag inte känner så mycket smärta i armen nu. Jag har frågat min sjukgymnast och läkare om jag kan simma på riktigt igen men det får jag ju inte. Jag har inte tid för ett bakslag nu för att OS är alldeles för nära. Så jag måste följa rehabplanen som finns.

Siktet mot OS i Tokyo

Med bara några månader kvar till Tokyo-OS kommer en snabb återhämtning att vara nödvändig, men också riskabel.

LÄS MER:Läkare: Sjöströms operation gick bra

– Om jag skulle få ett bakslag, att frakturen inte läker som den ska, då kan man i värsta fall få göra om operationen igen, konstaterar Sarah Sjöström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS