Sara Wedlund är död

Förra löparstjärnan Sara Wedlund är död. Hon blev 45 år gammal.

ANNONS
|

En av Sveriges stora löparstjärnor Sara Wedlund har dött, rapporterar Sportbladet. Hon fick sitt nationella genombrott i samband med VM i Göteborg 1995 – ett mästerskap i vilket hon satte svenskt rekord och en niondeplats i finalen på 5 000 meter.

Hon blev 45 år gammal.

– Det var en god person, en sån man minns med saknad, säger Hässelby SK:s ordförande Bengt Olsson till Sportbladet.

Wedlund var också en av de svenska representanterna i OS i Atlanta 1996 och tog silver på inomhus-EM och guld på terräng-VM det året.

Kämpade utanför banan

Sara Wedlunds karriär var bortsett från kampen mot snabba tider på banan även en kamp utanför densamma. Wedlund led av anorexia.

ANNONS

2003 avslutade hon karriären. Efter det har hon aldrig ställt upp på en intervju.

Bengt Olsson minns Sara Wedlund som trevlig och intelligent och han säger att hon kommer vara saknad. Olsson säger också att det var synd att friidrottskarriären inte blev längre.

– Det var under en ganska kort period, under mindre än två år som hon var riktigt duktig. Sen skadade hon sig och kom aldrig tillbaka efter det. Hon kämpade på men det blev aldrig riktigt bra efter det, säger Olsson till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS