Det var då. Álvaro Santos avtackas i sin sista hemmamatch för Helsingborg 2014. Nu kliver han in i klubbens tränarstab. Arkivbild.
Det var då. Álvaro Santos avtackas i sin sista hemmamatch för Helsingborg 2014. Nu kliver han in i klubbens tränarstab. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Santos stärker Helsingborgs tränarstab

Nykomlingen Helsingborg är näst sist i allsvenskan efter nio spelade omgångar. Nu agerar sportchefen Andreas Granqvist. Förre anfallsstjärnan Álvaro Santos kliver in och stärker tränarstaben.

ANNONS

En seger och fem poäng är långt från den utdelning Helsingborg hade hoppats på i den allsvenska återkomsten.

"Vi är inte nöjda med poängskörden under inledningen av säsongen och känner att en förändring är nödvändig. Vi känner att vi vill stärka ledarstaben med en extra person för att på så sätt ge dem rätt förutsättningar att kunna leverera bättre resultat. Álvaro är en mycket kompetent tränare som tagit stora kliv i sin utveckling i vår akademi och vi tror på att han kan hjälpa oss att få en positiv effekt. Samtidigt duckar vi inte ansvaret och kommer kräva högre ansvarstagande från samtliga: från mig själv till tränarna och spelarna i både träning och match", säger Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

ANNONS

Santos lämnar rollen som huvudtränare för P19-laget och flyttas permanent upp som assisterande tränare.

"Det är en lösning som jag känner stor trygghet i", säger huvudtränaren Jörgen Lennartsson.

Mattias Lindström och Sven Andersson ingår också i tränarstaben.

"Det är med glädje och stolthet jag accepterat att vara permanent assisterande tränare i herrlaget. Sedan förra året har jag varit med i U21 och på vissa träningar. Nu tar jag ytterligare ett steg i karriären och hoppas bidra med mycket fotbollserfarenhet och ledarskap för att få resultaten med oss", säger Santos.

Santos spelade i två omgångar allsvenskt för Helsingborg och gjorde 45 mål på 131 matcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS