Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tessa Wullaert (i vitt) gjorde fem av Belgiens mål i 19–0-utklassningen av Armenien. Arkivbild.
Tessa Wullaert (i vitt) gjorde fem av Belgiens mål i 19–0-utklassningen av Armenien. Arkivbild. Bild: Terje Bendiksby/NTB/TT

Sanslösa storsegern i VM-kvalet: 19–0

Hade du en tuff dag på jobbet?
Då var det förmodligen ändå inte i närheten av hur Lena Andriasjan hade det.
Armeniens landslagsmålvakt släppte nämligen förbi sig hela 19 (!) bollar i VM-kvalmatchen i fotboll borta mot Belgien.

Belgien ångade på och gick fram till 4–0 redan efter tio minuters spel på Den Dreef i Leuven. I halvtid var ledningen 11–0 och även om "Red Flames", som landslaget kallas, möjligen slog av på takten en smula i den andra halvleken kom alltså ytterligare åtta fullträffar bakom Lena Andriasjan.

Allra roligast i Belgien hade anfallsstjärnan Tessa Wullaert, som svarade för fem av målen. Dessutom noterades både Amber Tysiak och Tine De Caigny för varsitt hattrick i den sanslösa storsegern.

Det här var, föga förvånande, Belgiens största seger genom tiderna på damsidan. I VM-kvalgrupp F är dock Belgien "bara" på tredje plats – tre poäng bakom ledande Norge på direktplatsen och en bakom Polen på playoffplats. Belgien, som aldrig har spelat VM, har emellertid numera gruppens bästa målskillnad: 34–5.

Armenien? Laget är tvärsist i gruppen med målskillnaden 0–36. Det blev nämligen 0–10 borta mot Norge i VM-kvalpremiären.