Sandra Näslunds extraknäck i krisen: idrottslärare

Idrottsvärlden står stilla och många idrottsprofiler hittar nya sätt att fördriva tiden och hjälpa till. Skicross-stjärnan Sandra Näslund hoppade inte som idrottslärare.
– Jag får säkert vara kvar om jag vill, säger hon till SVT.

ANNONS
|

De flesta idrotterna är på paus i och med coronapanemin. När skicorsssäsongen avslutades var det Sandra Näslund sm var i ledning i den totala världscupen och hon tilldelades segern – hennes andra totalseger i karriären.

Sedan dess har hon varit hemma och tränat och nyligen fick hon ett avbrott i vardagen.

Stjärnan hoppade in som idrottslärare på en skola i Umeå. När en lärare på flickvännens skola blev sjukskriven rykte Näslund in.

– Det var lärorikt. Det var kul att testa på något annat också, säger hon till SVT.

"Får säkert vara kvar"

Trots att hon var inne på skolan fyra dagar förra veckan och såg till att det blev fotboll, brännboll och frisbeegolf för eleverna och ska vara inne ett par dagar till ser det inte ut att bli ett långvarigt karriärbyte.

ANNONS

– Jag får säkert vara kvar om jag vill, men jag tror att det bara blir de här veckorna för sedan behöver jag nog träna istället, säger Näslund.

Sandra Näslund är en superstjärna i sin sport, med dubbla totalsegrar i världscupen och ett VM-guld på meritlistan, men på skolan i Umeå har hon kunnat vara relativt anonym.

– Det är inte så många av barnen som känner igen mig, bara några stycken av barnen som känner igen mig, säger 23-åringen till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS