Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torontos 21-årige back Rasmus Sandin (till vänster) jublar över sitt mål tillsammans med lagkamraterna Auston Matthews, Zach Hyman och Mitchell Marner.
Torontos 21-årige back Rasmus Sandin (till vänster) jublar över sitt mål tillsammans med lagkamraterna Auston Matthews, Zach Hyman och Mitchell Marner. Bild: Nathan Denette/AP/TT

Sandin äntligen målskytt när Toronto utjämnade

Toronto utklassade Montreal i lagens andra möte i Stanley Cup-slutspelet.
Både William Nylander och Rasmus Sandin gjorde mål när Toronto i natt vann med 5–1 och utjämnade till 1–1 i matcher i åttondelsserien.

Senast Rasmus Sandin nätade var den 27 januari 2020. Nästan 16 månader senare fick den 21-årige backen äntligen måljubla igen. Men det blev en spänd väntan – Montreal överklagade domslutet och det blev videogranskning, innan målet till slut godkändes.

– Jag var lite nervös eftersom jag inte hade gjort mål på nästan ett och ett halvt år, så jag ville verkligen att det skulle bli ett mål och jag blev superglad när beskedet kom, säger Rasmus Sandon matchen, rapporterar nhl.com.

Mål och assist för Nylander

Sandins mål kom i powerplay i mitten av den andra perioden och betydde 3–1 för Toronto. Lagkamraten Nylander fixade sedan 4–1, också det i powerplay, i den tredje perioden och avslutade efter det matchen med att passa till Alexander Kerfoot, som satte slutresultatet i en tom målbur i slutminuterna.

NHL:s skyttekung Auston Matthews levererade han också genom att göra 2–1-målet och sedan var med och spelade fram till både Nylanders och Sandins mål.

– Våra bästa spelare har varit Auston, Mitchell Marner, Nylander och John Tavares varje kväll och det är därför som vi vann divisionen i år. Auston är kille som vi vet höjer sig vid avgörande ögonblick, säger Toronto-forwarden Jason Spezza efter matchen, rapporterar nhl.com.

"Alla matcher olika"

Montreal vann den första matchen i åttondelsserien med 2–1.

– Det är en match i taget, alla matcher är olika. Jag tror inte att de kommer att göra fem mål i varje match, säger Montreals tränare Dominique Ducharme.

Lagens möts igen natten mot tisdag, svensk tid.

Ytterligare två matcher spelades i Stanley Cup i natt. Först utjämnade New York Islanders till 2–2 i matcher efter en 4–1-seger mot Pittsburgh, bland annat tack vare mål av amerikansk-svenske Oliver Wahlstrom.

Sedan drog Vegas ifrån med 3–1 i matcher när laget besegrade Montreal med 4–0.

Även dessa lag möts igen natten mot tisdag, svensk tid.

Susanna Persson Öste/TT

Fakta: Stanley Cup

Första omgången av årets NHL-slutspel:

Östra divisionen:

Pittsburgh-New York Islanders 2–2. Nästa match natten mot tisdag.

Washington-Boston 1–3. Nästa match natten mot måndag.

Västra divisionen:

Colorado-St Louis. 3–0. Nästa match natten mot måndag.

Vegas-Minnesota 3–1. Nästa match natten mot tisdag.

Centrala divisionen:

Carolina-Nashville 2–1. Nästa match natten mot måndag.

Florida-Tampa Bay 1–3. Nästa match natten mot tisdag.

Norra divisionen:

Toronto-Montreal 1–1. Nästa match natten mot tisdag.

Edmonton-Winnipeg 0–2. Nästa match natten mot måndag.