Sand frustrerad trots premiärmålen

Det blev svensk storseger mot slagpåsen Argentina i handbolls-VM, 38–24. Ändå finns det mer att hämta – inte minst av tidigare fotskadade Loui Sand.

ANNONS
|

Förbundskaptenen Henrik Signell tog chansen att fördela VM-speltiden på fler huvuden när Sverige säkrade en plats i åttondelsfinalen via 38–24 mot gruppjumbon Argentina.

Särskilt Loui Sand, som inför VM var ett av Sveriges offensiva trumfkort, behöver bygga upp självförtroendet efter fotskadan som höll henne vid sidan av planen i premiären mot Polen. Frågan är om det blev bättre efter matchen mot Argentina.

LÄS OCKSÅ:Gulldéns nya roll i VM – bli mer egoistisk: "Pratat om det"

"Är jobbigt"

Vänstersexan gjorde visserligen sitt första VM-mål efter 6.15 i första halvlek, men missarna var fortfarande för många. Det blev två fullträffar till, varav en i öppen bur, men Sand har långt till toppformen och desto närmare till kraftuttrycken.

ANNONS

– Jag försöker vara jävligt positiv men det är jobbigt. Det är nog det att jag ville så jävla mycket innan mästerskapet och så blev det som det blev. Jag har så mycket inom mig, men jag får bara försöka tänka: "Nu är det laget, nu vann vi i dag och nanananana, allt det där som man ska".

Ingen går säker för Sands frustration.

– I dag när vi skulle tejpa min fot skällde jag nog ut en av sjukgymnasterna. Men de vet hur jag är med min aggression, de är så jävla snälla. Och alla tjejerna i laget är helt underbara och stöttar mig. De vill verkligen få i gång mig, säger hon.

Svajigt bakåt

Ett annat orosmoln fortsätter att skugga VM-insatsen. Sverige har förtvivlat svårt att få ordning på försvarsspelet.

Inte ens mot Argentina såg det bra ut, även om det vanan trogen blev en uppryckning efter paus. Att det fortfarande och trots bra målvaktsspel av Filippa Idéhn var småspännande i paus (17–13) – efter en koncentrerad 7–1-start – är ett underbetyg.

Bietigheim-Bissingen, Tyskland, TT:s utsände

Fakta: Handbolls-VM

Spelas i Tyskland 1–17 december. 24 nationer deltar.

Inleds med gruppspel i sexlagsgrupper. De fyra bästa i varje grupp går till åttondelsfinal.

Sveriges gruppspelsmatcher (Bietigheim-Bissingen):

2 december: Polen 30–33.

3 december: Ungern 25–22.

5 december: Tjeckien 36–32.

7 december: Argentina 38–24.

8 december: Norge (20.30).

Slutspel:

10–11 december: Åttondelsfinaler.

12–13 december: Kvartsfinaler.

15 december: Semifinaler.

17 december: Bronsmatch och final.

ANNONS