Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sanchez tjänar sex miljoner kronor i veckan – vägrar gå ner i lön

Alexis Sanchez, 31, har en veckolön på sex miljoner kronor hos Manchester United. En lön som avskräcker andra klubbar från att värva chilenaren som inte är beredd att gå ner i lön, enligt ESPN.

Att Alexis Sanchez inte har varit någon vidare succé för Manchester United är ingen direkt överdrift. Den chilenske stjärnan anpassade sig snabbt till fotbollen i Premier League efter flytten från Barcelona till Arsenal där han snabbt blev av ligans bästa spelare.

Men efter att Manchester United öppnat plånboken rejält har framgångarna uteblivit.

Den här säsongen har han spenderat på lån i Italien hos Inter. När han nu återvänder till Manchester har han kostat klubben 800 miljoner kronor enligt Daily Mail, något som gör att han kostat 266 miljoner kronor per mål han gjort för klubben.

– Han kommer att komma tillbaka och motbevisa er alla, sa United-tränaren, Ole Gunnar Solskjaer, nyligen på en presskonferens.

LÄS MER: Ronaldinho släppt ur fängelset efter borgenssumma på 16 miljoner kronor

Totalt under sin tid i Manchester United har det blivit 45 matcher för Alexis Sanchez. Under säsongen i Italien har Inter betalat delar av hans lön som landar på sex miljoner kronor i veckan, enligt ESPN.

LÄS MER: Anton Blidh efter chockbeskedet om vännen Colby Cave

Den veckolönen avskräcker eventuella klubbar som skulle vilja värva 31-åringen.

För enligt ESPN ska Alexis Sanchez inte vara särskilt intresserad av att gå ner i lön och kan komma att vägra att lämna Manchester United. Något som den engelska storklubben inte vill ska ske då han har två år kvar på sitt kontrakt med klubben.

– Det är nästan noll procents chans att Inter kommer att behålla honom. Kan de hitta en annan klubb som är beredda att ta på sig de lönekostnaderna?, säger The Times övergångsexpert Duncan Castles i The Transfer Window Podcast.

LÄS MER: Stjärnan förklarar: Så når du toppen i Fifa 20

Om Manchester United inte lyckas bli av med Alexis Sanchez innan kontraktet löper ut kommer han att kosta klubben ytterligare 400 miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.