Bostons Brad Marchand försöker få in pucken i lördagens match.

San Jose nära semi: "Måste spela ännu bättre"

Boston och San Jose har kopplat greppet om semfinalplatser i Stanley Cup. Men Erik Karlsson var inte helt nöjd efter San Joses 2–1-seger över Colorado.

|

San Jose leder kvartsfinalserien över Colorado med 3–2 i matcher och kan säkra semifinalspel natten mot tisdag svensk tid.

San Jose spelade mycket bra och det var Colorados målvakt Philipp Grubauer som såg till att förlusten inte blev större. Han räddade 37 skott.

- Vi tryckte på riktigt bra ikväll. Skönt att vi fick in några puckar och kunde vinna när vi nu ändå var det bättre laget men ändå hade så liten marginal. Det var väldigt viktigt, säger Karlsson till Aftonbladet.

Båda San Joses mål gjordes av Tomas Hertl. Karlsson passade fram till ett av dem. Det betyder att den svenske stjärnbacken leder slutspelets assistliga med elva.

- Ibland har man lite flyt, säger Karlsson med ett skratt.

- Nä, det är skönt att det flyter på.

Boston har kopplat greppet på Columbus. Segern med 4–3 i femte mötet innebär 3–2 i kvartsfinalserien och Boston behöver bara en vinst till för att gå till semifinal.

I målprotokollet var det länge stiltje, med inga mål alls i första perioden, och bara David Krejcis 1–0 för Boston i andra. Brad Marchand utökade hemmalagets ledning fem minuter in i andra – men sedan rasslade det till rejält, med fyra mål på lika många minuter i mitten av slutperioden.

Det innebar 3–3 och upplagt för nervdallrande slutminuter. Med en och en halv minut kvar punkterade Bostons storstjärna David Pastrnak matchen.

Boston har nu chansen att avgöra kvartsfinalen på Columbus hemmarink natten till tisdag.

Fakta: Stanley Cup, kvartsfinaler