Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Samuelsson får nytt toppjobb i NHL

Den tidigare NHL-stjärnan och numera hockeytränaren Ulf Samuelsson blir assisterande tränare i Florida Panthers.
– Tiden i Leksand förra året gjorde mig sugen att börja coacha igen, så det här ska bli intressant och spännande, säger han till Expressen.

"Ulf är en kunnig och erfaren tränare som kommer att vara en tillgång för Panthers", säger NHL-lagets general manager Bill Zito.

Samuelsson, som vunnit Stanley Cup två gånger som spelare, har tidigare även varit assisterande tränare för bland annat New York Rangers, Chicago Blackhawks och Phoenix Coyotes.

"Vi är glada över att han ska ansluta till Joels (Quenneville, huvudtränare) tränarstab och vi ser fram emot hans tävlingsmentalitet och den inverkan den kan ha på vårt lag", säger Zito till klubbens webbplats.

– Tiden i Leksand förra året gjorde mig sugen att börja coacha igen, så det här ska bli intressant och spännande, säger han till Expressen.

Om vad hans fokus kommer bli i Florida säger han:

– Vi har bara haft ett zoom-möte inom tränarstaben och ska börja parat ihop oss mer den här veckan, men det blir nog så att jag ansvarar för backarna och förmodligen också spelet i boxplay.

56-åringens senaste tränaruppdrag var i Leksands IF, uppdraget som huvudtränare i klubben lämnade han i våras när coronapandemin satte stopp för säsongen.