Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Jessica Samuelsson i kamp med Rysslands Margarita Tjernomyrdina under fredagens gruppspelsmatch i fotbolls-EM i Deventer.

Samuelsson blickar mot Europa

Jessica Samuelsson kan bli nästa Linköpingsspelare ute i Europa. Ytterbacken är sugen på att testa spel i en annan liga och ser EM som ett utmärkt sätt att marknadsföra sig.

Backkollegan i Linköping, Magdalena Eriksson, blev tidigare under EM klar för engelska Chelsea. Nu säger Jessica Samuelsson att även hon hoppas kunna locka intressenter genom sitt spel under mästerskapet.

- Ja, absolut. Det är många ögon på en när man spelar ett mästerskap. Och jag är sugen på att göra ett miljöombyte, och vill ta chansen att visa upp mig här, säger Jessica Samuelsson.

Hennes enda tidigare utlandsäventyr var när hon under den svenska försäsongen 2013 var utlånad till australiska Melbourne Victory.

- Det var väldigt inspirerande, men då hade jag fortfarande tryggheten med Linköping. Nu känner jag mer att jag vill ta nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare. Jag har varit i Linköping i åtta år efter den här säsongen, och för att ta de här sista stegen behöver man kanske få känna på någon annan toppklubb.

TT: Någon liga som lockar?

- Jag känner lite mer för tyska och engelska ligan, för spelstilen där är rolig och det är jämna ligor. Men vi får se om något öppnar upp sig.

TT: Finns det något tydligt intresse?

- Det håller jag för mig själv.