I helgen ska Irma Karlsson, här tillsammans med stoet Wireina, försvara fjolårets Grand Prix-titel i Billdal. Tuff konkurrens får hon får hon bland andra från sin sambo Douglas Lindelöw.
I helgen ska Irma Karlsson, här tillsammans med stoet Wireina, försvara fjolårets Grand Prix-titel i Billdal. Tuff konkurrens får hon får hon bland andra från sin sambo Douglas Lindelöw.

Sambon tuff motståndare när Irma ska försvara titeln

Irma Karlsson, 23, är tillbaka i Billdal för att försvara fjolårets Grand Prix-seger. – Det blir tufft, säger Irma som tävlar mot sambon Douglas Lindelöw.

ANNONS
|

Om Irma Karlsson väljer att satsa på 13-åriga stoet Wireina som hon vann med i delfinalen i fjol eller om det blir elvaåriga valacken Starling återstår att se.

– Det lutar åt Starling eftersom Wireina ska tävla i danska Odense nästa helg. Vi är inne i en intensiv tävlingsperiod, så det viktigt att de får vila mellan varven, säger hon.

Har Starling kapacitet för att vinna?

– Absolut om alla bitar faller på rätt plats. Vi slutade sexa på motsvarande tävling i Flyinge nyligen sedan han rivit en bom i finalen.

"Handlar om att samla rankingpoäng"

Irma Karlsson ser det som att hon tävlingsmässigt befinner sig i ett mellanår där hon försöker rida så många halvstora internationella tävlingar som möjligt, vilket innebär att det blir en del åkande.

ANNONS

– Det handlar dels om att samla rankningspoäng, dels om att prispengarna är bra på internationella tävlingar. Jag hade förstås gärna sett ett vi haft fler elittävlingar i Sverige eftersom det höjer den totala statusen, säger hon och fortsätter:

– Målet för mig är att komma så högt på rankningen som möjligt för att få tävla femstjärnigt i Scandinavium till våren. Det hade varit häftigt, säger hon.

Hoppeliten på plats i Billdal

Under helgens tävlingar i Billdal kommer konkurrensen att vara nog så tuff med en stor del av den svenska hoppeliten på plats.

Bland ryttarna märks bland andra Jens Fredricson (som tog lagbrons i EM 2013) meste SM-vinnaren Helena Persson (dock utan Bonzai H), VM-ryttaren Alexander Zetterman och inte minst Irmas Karlssons sambo, Douglas Lindelöw.

Douglas är Sveriges fjärde bäste hoppryttare på världsrankningen just nu. Han klättrade tretton pinnhål (till plats 87) efter den fina fjärdeplatsen i Lausannes Grand Prix förra månaden.

Till Billdal tar han med topphästarna Zackramento (EM-kvalad till Göteborg nästa år) och Corleone.

– Därmed blir han förstås en sylvass konkurrent, säger hon med ett skratt.

Emma Emanuelsson(som numera tävlar för Billdals ridklubb) och övriga hemmaryttare, som Victoria Wallenstam, Josephine Karlsson och Anna Olsson vill förstås och ha med några ord i laget – med möjlighet till skräll.

ANNONS

Förutom delfinalen i den ekonomiskt pristunga tävlingen Volkswagen Grand Prix är det under helgen även kval för juniorer och Young riders till Gothenburg horse show i slutet av februari.

Fakta: Totalsegrare i VW Grand Prix

2015: Peder Fredricson, All In.

2014: Helena Persson, Bonzai H.

2013: Angelica Augustsson, Mic Mac du Tillard.

2012: Emma Emanuelsson, Titan.

ANNONS