Sam Larsson uttagen i landslaget

Janne Andersson presenterade under tisdagen Sveriges VM-kvaltrupp till de kommande matcherna mot Luxemburg och Bulgarien. En av nyheterna var att förre IFK Göteborgsspelaren Sam Larsson är uttagen.

ANNONS
|

Sverige lyckades spela 1-1 mot ett favorittippat Holland i Janne Anderssons första match som förbundskapten. Ett godkänt resultat, tyckte han själv efteråt.

– Det intrycket jag hade efter matchen är ungefär det samma som jag har nu. Vi hade ganska kort tid på oss att spela ihop något, och tittar man på det tycker jag att killarna visade en bra kampvilja. De satte lagtänkettillsammans, säger Janne Andersson på en presskonferens på tisdagseftermiddagen.

– Spelmässigt gäller det att våga mycket mer när vi har boll. Det blev lite fattigt om man uttrycker det så. Men lite flyt, bra målvaktsspel och bra kampvilja gjorde att det gick vägen.

ANNONS

"Han är en poängspelare"

I VM-kvalets nästa omgången blir motståndet lättare på pappret. Sverige ställs mot Luxemburg borta och Bulgarien hemma i Stockholm.

En av nyheterna blev att den före detta IFK Göteborgsspelare Sam Larsson, numera i holländska Herenveen, blev uttagen.

– Han har egenskaper offensivt som är intressanta, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Jakob Johansson "strax utanför truppen"

–Han är väldigt bra med boll, han har en kvickhetoch han är en poängspelare. Den typen av spelare kändes intressant att fåin för att bredda kompetensen i truppen.

En annan före detta IFK Göteborgsspelare kom också på tal på presskonferensen, nämligen Jakob Johansson, numera i grekiska Panathinaikos.

– Han finns med som en av de spelarna som finns strax utanför truppen. Jakob är definitivt en av de vi har pratat om inför den här samlingen, det kan jag säga även om jag egentligen inte vill prata för mycket om de som inte är med.

Sverige ställs mot Luxemburg borta den7:e oktoberoch Bulgarien hemma den10:eoktober.

Här är hela Janne Anderssons VM-kvaltrupp

Patrik Carlgren

Karl-Johan Johnsson

Robin Olsen

Ludwig Augustinsson

Andreas Granqvist

Filip Helander

Pontus Jansson

Emil Krafth

Mikael Lustig

Victor Nilsson Lindelöf

Martin Olsson

Oscar Wendt

Jimmy Durmaz

Albin Ekdal

Emil Forsberg

Alexander Fransson

Oscar Hiljemark

Sam Larsson

Marcus Rohdén

Marcus Berg

John Guidetti

Christoffer Nyman

Ola Toivonen

ANNONS