Sam, 30, sprang maraton – med kylskåp på ryggen

Sam Hammond sprang London Marathon med ett kylskåp på ryggen.
Anledningen? Han samlade in pengar till välgörenhet.
– Det är som att jag springer med en fysisk börda – och jag samlar in pengar till mental ohälsa, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Världsrekordet i maraton (4,2 mil) ligger på två timmar, en minut och nio sekunder.

Sam Hammond, 30, ställde upp i London Marathon och sprang sträckan på fyra timmar, 52 minuter och tio sekunder – med ett kylskåp på ryggen.

Anledningen?

– Jag ville göra någonting för att samla in pengar och kände att jag behövde göra något riktigt galet. Och med tiden har kylskåpet blivit en metafor. Det är som att jag springer med en fysisk börda – och jag samlar in pengar till mental ohälsa. Pengar som hjälper människor som bär på andra bördor, säger han till Expressen.

ANNONS

Och samlade in pengar gjorde han – över 100 000 kronor. Dessutom fick han ta emot ett diplom av Guinness rekordbok.

– Det är fantastiskt. Och jag fick fantastisk respons under loppet. Det sämsta med att springa med ett kylskåp på ryggen är att det är tungt, man får ont i nacken och sårskador på axlarna och ryggen. Men det bästa är all support. Alla hejar på en under loppet.

30-åringen har tränat länge för att orka springa 4,2 mil med ett 25 kilos kylskåp på ryggen. Dagarna efter tävlingen är ryggen sårig – men det var helt klart värt det, menar han.

– Stora delar av loppet gick ut på att försöka hålla i kylskåpet med händerna bakom ryggen, så att det inte skulle skrapa så mycket mot ryggen. Såren gör ont i dag, men allt var värt det, säger han med ett leende.

LÄS MER:Hassan vann i maratondebuten

LÄS MER:Så kommer du i toppform till Göteborgsvarvet – löparprofilen Petra Månström ger sina bästa tips

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS