Salomonsson till Japan – kontraktet påskrivet

Efter åtta säsonger lämnade Emil Salomonsson, 29, IFK Göteborg. Ny klubb blev japanska Sanfrecee Hiroshima. Under fredagen bekräftades övergången.

ANNONS
|

Efter säsongen stod det klart att den blåvita trotjänaren, Emil Salomonsson, skulle lämna klubben. I en känslosam text på klubbens hemsida berättade han om känslorna efter beskedet.

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga tack till alla änglar. Ni har drivit mig framåt med er villkorslösa kärlek och flammande passion. Tillsammans har vi firat segrar och sörjt förluster. Minnena jag har kommer jag för evigt att ha med mig".

LÄS MER: Yoga och mobilförbud – här är förändringarna i Blåvitt

Därefter började spekulationerna om vart högerbacken skulle hamna härnäst. Ett val som föll på japanska Sanfrecee Hiroshima.

ANNONS

LÄS MER: Han blir Poyas högra hand – då kan han vara på plats

Under fredagen bekräftades övergången, på Twitter publicerar Salomonssons rådgivare, Carl Fhager, bilder på när han skriver på sitt nya kontrakt.

– Jag är väldigt glad över att jag kunnat komma till Sanfrecce Hiroshima. Jag ser fram emot att spela inför fansen och bli en del av denna underbara klubb. Jag är glad över den här möjligheten och jag ser fram emot att starta den nya säsongen, sa Salomonsson till klubbens hemsida nyligen.

LÄS MER: Han lämnar Blåvitt – får politiskt uppdrag

Kontraktet med den japanska klubben är skrivet över en säsong.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS