Salming fördes med ambulans till sjukhus – hyllar nu sjukvården

Börje Salming, 69, fördes med ambulans till sjukhus efter symtom på corona. Nu berättar den svenske hockeyikonen om rädslan som infann sig.
– Det kändes som att jag var döende, säger han till Toronto Star.

ANNONS
|

För drygt två veckor sedan berättade Börje Salming, att han trodde att han hade drabbats av coronaviruset. Den nu 69-årige legendaren berättade i en intervju på NHL:s hemsida om att han hade svårt att andas.

Det slutade med att han fick åka med ambulans till sjukhus.

– Det kändes som att jag var döende. Jag trodde att jag var det. Det var så pass illa. Det är svårt att beskriva, men jag var så sjuk. Jag tänkte faktiskt att ”det här kan vara det som tar mig”. Det var läskigt. De sa aldrig om jag fått coronaviruset eller inte. När det här hände hade det inte riktigt drabbat Sverige på samma sätt som det har nu. Det var lite tidigare. Men vad det än var så har jag sett till att hålla mig hemma, ta hand om mig själv och göra vad jag kan för att bli bättre igen.

ANNONS

LÄS MER: Ett år sedan Frölundas SM-guld – unik tillbakablick

Även om Börje Salming är en stor profil i Sverige efter sina insatser ute på isen är det inget emot hans status i Toronto. Där är han förevigad som staty utanför Toronto Maple Leafs hemmaarena.

LÄS MER: Marcus Berg tränar med IFK Göteborg – så ser klubben på en återkomst

Att han hade tagits till sjukhus hemma i Sverige med ambulans nådde givetvis Toronto. I en intervju med den lokala tidningen, Toronto Star, berättar Börje Salming om oron han kände och passar även på att be folk att "stanna hemma".

– Det där var inte kul. När du får det här... du kan inte andas. Och man vet ju att när man inte kan andas så dör man. Jag är lyckosam som har kommit hem, ni måste vara försiktiga, säger han.

LÄS MER: Ravellis okända Rumänien-historia: "Gåshudskänsla"

I intervjun hyllar han även den svenska sjukvården för deras insatser för honom själv och alla andra i Sverige.

– Ni är bara bäst. Ni är så duktiga och vårdar andra med era egna liv som insats. Jag önskar er allt gott. Ni är bäst, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS