Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Salming bemöter Ibrahimovic kritik

Efter en drömöppning i landslagscomebacken har Sverige fått en smakstart på resan mot VM 2022. Då skickar Zlatan Ibrahimovic ett syrligt svar till sina tvivlare. En av dem – Börje Salming.
– Om du får en puck i huvudet betyder det inte att du gör rätt hela tiden, säger han.
– Den kritiken förtjänar jag och får ta, svarar Salming till Sportbladet.

I 39-åringens landslagscomeback, först mot Georgien och sedan mot Kosovo, har det blivit tre målgivande passningar. Och därmed har Sverige fått en drömöppning med två raka segrar i VM-kvalet. Sverige toppar nu tabellen på sex poäng, två poäng före Spanien.

– Så länge jag kan hjälpa laget så gör jag det jag ska göra. Jag har inga mål individuellt. Jag har mål kollektivt, säger Ibrahimovic.

LÄS MER: Seger för Sverige i VM-kvalmötet med Kosovo

– Jag är i en helt annan sits nu. Jag har inget kvar att bevisa, det finns inget mer att göra för mig i min karriär mer än att njuta. Jag menar, jag är 39 bast och spelar i landslaget och i Milan. Det är inte många i denna ålder som gör det, säger han vidare.

I och med comebacken menar 39-åringen att han – återigen – tystat sina kritiker. En av dem hockeylegendaren Börje Salming.

Salming: ”Måste visa hänsyn till andra”

Bakgrunden till den syrliga passningen är en intervju som Salming gjorde med Sportbladet i höstas.

– Jag vill vara tydlig med att jag respekterar Zlatan för det han kan göra ute på planen, det är grym fotbollsspelare som vill göra mycket och sedan också gör det fortfarande vid hans ålder. Det jag inte gillar är den stilen han har med gester och språk när han inte får som han vill, för det kan man inte få hela tiden utan man måste visa hänsyn till andra. De där diskussionerna är bättre att ta på ett kontrollerat sätt i omklädningsrummet efteråt, sa Salming till Sportbladet.

Nu ger Zlatan svar på tal. Och förklarar sitt sätt att agera ute på planen.

LÄS MER: Zlatans nya roll i landslaget: framspelare

”Om du inte känner personen ska du inte öppna munnen”

– Folk där ute har hängt upp sig på om jag applåderar och gestikulerar eller inte. Så fort man gestikulerar i Sverige ses det som något negativt. I Italien är det helt annorlunda. Bara för att man gestikulerar så betyder det inte att man är negativ. Det är mitt sätt att vara positiv, säger han.

– Jag hörde att Salming sa någonting, öppnade munnen om att jag gestikulerar på planen och det. Men om du inte känner personen ska du inte öppna munnen. Om du får en puck i huvudet betyder det inte att du gör rätt hela tiden. Så han ska sköta sitt, jag sköter mitt, säger Ibrahimovic.

LÄS MER: Målramen för stor – Schweiz match fick skjutas upp

Salming bemöter kritiken

Under måndagsmorgonen bemötte Börje Salming kritiken i Sportbladet.

– Det där med puck i huvudet var roligt och jag skrattade gott, det var träffande. Det där han säger med Italien stämmer nog också. När jag själv kommer med kritik, så måste jag kunna ta kritik själv. Han måste ju få möjligheten att försvara sig, säger Salming till tidningen.

LÄS MER: Har vi sett något snabbare i ett svenskt fotbollslandslag?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.