Liverpools Mohamed Salah gjorde två mål mot Huddersfield och toppar skytteligan på 21 fullträffar.

Salah och Mané bjöd på målshow mot jumbon

Mohamed Salah stod för två mål och toppar skytteligan på 21 fullträffar. Sadio Mané nådde samma antal och skuggar på 20. Lagkamraternas målduell ledde till Liverpools 5–0-seger hemma mot Huddersfield.

|

Mötet med Huddersfield, jumbon som redan är klar för nedflyttning, hemma på Anfield blev aldrig spännande.

Men desto mer målrik.

Två mål vardera

Även om det var Naby Keita som satte 1–0 redan efter 15 sekunder – efter en bjudning av Jon Gorenc Stankovic – kom Liverpools 36:e Premier League-match för säsongen att handla om två spelare som gör upp i skytteligan: Mohamed Salah och Sadio Mané.

27-årige Mané prickade in sitt 19:e mål för säsongen när han i 23:e minuten nickade in Andrew Robertsons inlägg bakom Jonas Lossi.

Salah, 26, svarade före första halvlekens slut när han stack i djupet på Trent Alexander-Arnolds boll och lyfte bollen över den utrusande Huddersfield-målvakten, vilket innebar mål nummer 20 för säsongen.

2–0 och 3–0 var dock bara början på showen från hemmalagets målglada duo.

Mané i stolpen

21 minuter in i andra halvleken använde Mané huvudet igen och nickade in sitt 20:e mål för säsongen. Anfallaren var nära ytterligare ett nickmål – men då var inte centimeterna på hans sida och bollen träffade stolpen.

I stället var det Salah som klev upp i ensam skytteligaledning på 21 fullträffar när han satte 5–0 i 83:e minuten.

Med segern såg Liverpool till att titeljakten mot Manchester City fortsätter. Med en match mer spelad toppar Liverpool tabellen på 91 poäng. City, som möter Burnley borta på söndag, är två poäng bakom. Och på Turf Moore har Sergio Agüero, 19 mål, möjlighet att blanda sig i Mohamed Salahs och Sadio Manés målduell.

Fakta: Toppkampen i Premier League

1) Liverpool, 91 poäng, 36 spelade matcher.

Återstående matcher: Newcastle borta 4/5 och Wolverhampton hemma 12/5.

2) Manchester City, 89 poäng, 35 spelade matcher.

Återstående matcher: Burnley borta 28/4, Leicester hemma 6/5 och Brighton borta 12/5.

3) Tottenham, 70 poäng, 35 spelade matcher.

Återstående matcher: West Ham hemma 27/4, Bournemouth borta 4/5 och Everton hemma 12/5.

4) Chelsea, 67 poäng, 35 spelade matcher.

Återstående matcher: Manchester United borta 28/4, Watford hemma 5/5 och Leicester borta 12/5.

5) Arsenal, 66 poäng, 35 spelade matcher.

Återstående matcher: Leicester borta 28/4, Brighton hemma 5/5 och Burnley borta 12/5.

6) Manchester United, 64 poäng, 35 spelade matcher.

Återstående matcher: Chelsea hemma 28/4, Huddersfield borta 5/5 och Cardiff hemma 12/5.