Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liverpools Mohamed Salah är på allas läppar efter segern mot Roma.

Salah hyllas efter matchen mot Roma

Mohamed Salahs insats mot sitt gamla lag Roma i den första Champions League-semifinalen lämnar ingen oberörd. Tidningarnas skribenter är eniga om att Liverpool-spelaren levde upp till hajpen.

Liverpool dominerade fotbollsmatchen stort, och Mohamed Salah var huvudperson i mötet med sitt gamla lag Roma, som han lämnade i somras.

Med två mål och två framspel mot sitt gamla lag kan den egyptiske anfallaren känna sig nöjd efter 5–2-segern.

"Liverpool var obevekligt, skakade om och ruskade om Roma i sina käftar som en terrier med en gammal skinntoffla. Av fem Liverpool-mål under 35 minuter gjorde Salah två och bidrog med assist till Roberto Firmino och Sadio Mané", skriver Barney Ronay för The Guardian.

Han skriver att Salah var något så ovanligt som en idrottare som på toppen av sin karriär når nya höjder.

"Sensationellt"

"Mo Salahs fantastiska insats var som att titta på en utklädd Lionel Messi, men vi ska inte glömma den roll som Roberto Firmino spelade för hans andra mål", skriver Martin Keown i Daily Mail.

"Salahs skott över Alisson (Becker) var så sensationellt att det var lätt att missa Firminos briljans i framspelet", fortsätter han.

Även Expressens Thomas Wilbacher hyllar Salahs insats på Liverpools hemmaarena.

"Roma blev ett korthus som rasade ihop av vindpusten från Salahs ryck, som inte hade en suck att stå när marken under dem släppte av det i ihållande atlantregnet, som kanske redan hade stått för säsongens stora mirakel och som inte riktigt har vad som krävs för att nå hela vägen till en Champions League-final", skriver han.

"Himlens portar"

Men de två mål som Roma fick in i matchens slut, efter att Salah lämnat planen gör att laget fortfarande har en chans att klara sig kvar, om de vinner hemmamatchen med 3–0.

Simon Bank skriver i Aftonbladet :

"Ett Liverpool som spelade sig till himlens portar, ett Roma som trots allt krafsar på kistlocket den här gången också. Jag vet inte vad det var, men jag vet att jag älskade det."