Saknar rubrik

ANNONS
|

- Jag är mycket nöjd över att vi kunde göra en sån bra match mot Nordens bästa lag, säger planens dominant, Anders Svensson efter matchen.

För att vara en försäsongsmatch var spelet förvånansvärt bra. Högt tempo, läckert passningsspel och många målchanser.

Framförallt för hemmalaget..

- Deras målvakt gjorde några fantastiska räddningar, tycker Anders Svensson.

Ailton sköt i stolpen

Redan i matchinledningen borde laget gjort var sitt mål. Köpenhamns ex-öisare Ailton sprang sig fri redan efter en minut och skruvade bollen i stolpen och Elfsborgs Daniel Alexandersson lobbade över både målvakt och målet när han var helt frispelad några minuter efteråt.

ANNONS

Men två försvarsmisstag fällde Elfsborg. Efter drygt 20 minuter fick Atiba Hutchinson helt ostörd nicka fram bollen till lika omarkerade Hjalte Nörregaard som enkelt kunde ge danskarna ledningen. Kort efter halvtidsvilan stod Ailton för en underbar nedtagning i straffområdet på ett inlägg och vände bort hela Elfsborgs försvar. Michael Silberbauer fick i princip öppet mål.

- Vi hade egentligen full kontroll på danskarna hela matchen. De chanser de skapade och målen vi släppte till kom när vi spelade bort oss själva. Det är till exempel oförsvarligt att slappna av och tro att det är offside som vid första målet, tycker Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Efter att Anders Svensson rivits ner i 50:e minuten och Samuel Holmén reducerat på straff var detta helt Elfsborgs match.

Målchanser skapade i massor. Men en storspelande Jesper Christiansen i motståndarmålet och oskärpa i avslutningarna gjorde att kvitteringen aldrig kom.

- Det var ändå starkt att vi kunde skapa så många chanser. Det här stärker självförtroendet inför allsvenskan, tycker Anders Svensson.

ANNONS