Saknar rubrik

ANNONS

Gårdagen började så bra för Azalea BK, med en solklar seger mot Åtvidabergs FF. 5-1 slutade matchen, efter riktigt bra spel från Azalea. Målfarliga anfallaren Amanda Krusenstierna låg bakom två av målen och assisterade till ett tredje.

- Det känns riktigt bra, säger hon efter matchen. Alla var så taggade.

Och trots påtaglig nervositet innan märktes ingenting av den under matchen.

Sedan var det bara för laget att ladda om, för redan på eftermiddagen var det dags för 16-delsfinal. Och motståndet blev göteborgarna och dessutom seriekonkurrenterna Jitex. Azalea leder serien, men förlorade mot just Jitex senast i maj.

- Vi känner dem och har spelat mot dem ofta, säger Azaleas tränare Anders Hansson. Det är ett jättebra lag.

ANNONS

Och efter hårt spel på mittfältet blev motståndet till slut för hårt för Azalea. Jitex fick en frispark precis utanför straffområdet som Sandra Bärkroth sköt i en båge som droppade in under ribban och med bara sekunder kvar av första halvlek satte Caroline Eriksson 2-0, som också blev slutresultat i matchen.

- Det var jobbigt att spela, för de var så himla bra, säger anfallaren Sofia Hagman efter matchen och Elin Treutiger håller med:

- De hade mycket bättre passningsspel.

Flera av tjejerna är irriterade över att förlora mot just Jitex, huvudkonkurrenten. Överlag är de annars nöjda med sin insats i Gothia cup och tränaren Anders Hansson har bara beröm att dela ut till sitt lag.

- De har gjort en jättebra, en fantastiskt bra turnering. Av 109 lag är vi ett av de 32 sista. Tjejerna gör en bra insats.

Föräldrarna som stöttat tjejerna vid sidan av planen hela veckan tackar med vågen efter matchen och trots förlust känns inte besvikelsen så överväldigande.

- Nu får vi i alla fall gå på discot, säger Eleni Flach.

ANNONS