Sveriges Jerker Lysell vann VM-guld i Strömstad 2016.
Sveriges Jerker Lysell vann VM-guld i Strömstad 2016.

Saknad Lysell missar VM – men på väg tillbaka

Sveriges senaste individuella VM-guldmedaljör i orientering på herrsidan, Jerker Lysell, saknas när VM i Lettland inleds i helgen.

ANNONS
|

Jerker Lysell vann VM-guld i sprint på hemmaplan i Strömstad för två år sedan. I Estland i fjol tog han guld i sprintstafett och brons i sprint. Men i år har han haft stora skadebekymmer. Även förbundskapten Håkan Carlsson saknar den skadedrabbade 29-åringen.

- Han har varit borta i tio månader utan att springa, tyvärr. Men tog faktiskt sina första löpsteg här tidigare i veckan så nu är han löpandes igen. Han är fantastisk på att ha motivation och träna fast han är skadad. Till VM i Norge nästa år hoppas jag han kan vara med, säger Carlsson.

ANNONS

Stora delar av årets svenska VM-trupp flög under onsdagen till VM-orten Riga. Lysell, som haft återkommande problem med hälsenor, vader och knän, saknades av flera.

- Han är ju en person som driver upp stämningen enormt i truppen, det är alltid kul att ha honom med på resorna. Jag hoppas han är tillbaka så snart som möjligt, säger Jonas Leandersson.

TT

ANNONS