Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sahlin förlänger med Öis

Hannes Sahlin, 30, har förlängt sitt kontrakt med Öis. Nu blir publikfavoriten kvar i rödblått i två säsonger till.
– Jag har inte tittat åt något annat håll, säger han.

Han har varit i klubben sedan 2011 och varit klubben trogen sedan dess. Nyligen var Hannes Sahlin tydlig med att han och Öis var på väg med att hitta en överenskommelse om ett nytt kontrakt.

– Vi för en diskussion och vi får se hur det blir. Men ambitionen är ju att hitta en lösning. Vi vet var vi har varandra och förhoppningsvis löser det sig. Det är en speciell situation att förhandla med de personer man jobbar dagligen med. Men man får skilja på arbete och vänskap där, men det löser sig nog, sa han nyligen till GP.

LÄS MER: Sahlin stortrivs i nya rollen: "Trivs som fisken i vattnet"

Under tisdagen blev det klart att Hannes Sahlin har förlängt sitt kontrakt över två säsonger.

– Hannes är en öisare. Han är en av våra egna och oerhört omtyckt i hela föreningen. Det är väldigt roligt att han väljer att förlänga, säger klubbchef Niklas Allbäck.

"Visar att vi är på rätt väg"

Sahlin är den femte spelaren, efter Gustav Ludwigson, Daniel Paulson, Stojan Lukic och Danny Ervik att förlänga sina Öis-kontrakt under säsongen.

– Vi fortsätter att bygga och vill ligga i framkant. Hannes är en pusselbit till och vi ska fortsätta lägga pusselbitar. Det skapar trygghet och visar att vi är på rätt väg, säger Allbäck.

Hannes Sahlin själv?

Jo, han är föga överraskande väldigt nöjd.

– Det känns jättebra på alla plan, jag är väldigt glad över detta, säger han.

LÄS MER: Här är spelarna som kan lämna gratis i vinter – hela listan!

Enkelt beslut?

– Ja, det var det! Jag har inte tittat åt något annat håll och det här har varit ambitionen hela vägen. Jag känner mig i bra fas och som det känns nu så är jag inte närheten av att vara för gammal eller något sådant. Jag känner att jag har mer att ge och bidra och jag är inte nöjd bara över att få lira. Jag vill vara en viktig bit.

"Kan vi bygga vidare så blir vi farliga"

Förutom fotbollsspelaren Hannes Sahlin så får Öis även behålla "marknads-Hannes" då mittfältaren jobbar 60 procent på marknadssidan i klubben.

– Jag kör på där också. Jag är tacksam över att klubben har hittat den rollen för mig, säger han.

Du måste vara enda spelaren som drar in mer pengar än du kostar?

– Haha! Det gör jag nog faktiskt!

– Men det är kul att jobba i Öis för det görs mycket bra i klubben nu och det är kul att vara med på det också.

Ni är på rätt väg?

– Även om vi haft några plumpar i år så är vi på rätt väg, ja. Vi har kvar den teoretiska chansen att nå kval och skulle det bli succé så hade det varit häftigt som fan. Men jag tycker att ledarstaben tuggar på och allt ifrån skadade spelare till den som står högst i kurs får feedback. Vi har haft ett bra år med bra go i klubben och kan vi bygga vidare på detta nästa år så blir vi farliga.

Allsvenskan 2020 alltså?

– Det tycker jag absolut att vi ska sikta på! Vi vill ju gå upp och vi fick en smak av det i våras. Kan vi ha den formen över ett helt år så kommer det att bära vägen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.