Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelene Sagström och hennes caddie på avslutningsrundan i Williamsburg, Vïrginia.

Sagström efter andraplatsen: Så stolt

Madelene Sagström får fortsätta vänta på sin första LPGA-tourseger, men hon kommer allt närmare en åtråvärd titel. Andraplatsen i Williamsburg är hennes bästa på USA-touren.

När Sagström gick ut på avslutningsrundan låg hon sexa, tre slag bakom täten, men en bogeyfri runda innebar att hon sakta men säkert klättrade i resultatlistan. När de övriga i toppen sviktade sänkte 26-åringen birdieputt efter birdieputt och redan drygt halvvägs in i slutrundan låg hon på en delad andra plats, en position hon sedan aldrig släppte.

- Min spelplan fungerade verkligen den här veckan, att vara stabil både i spelet och mentalt. Jag höll mig till planen och i dag handlade det bara om att ta ett slag i taget och inte oroa sig för missar, säger Sagström på presskonferensen.

- Nu ska jag ha samma plan i fortsättningen, att fokusera på en sak i taget. Jag vet att en seger finns inom räckhåll.

Mot segraren Bronte Law fanns det inget att göra. När brittiskan sänkte en birdieputt på det 16:e hålet ledde hon med två slag och visste att två par på sluthålen skulle säkra karriärens första LPGA-seger. 24-åringen spelade av dem utan att darra och åker till nästa helgs US Open med stärkt självförtroende.