Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Många journalister stod i kö för att intervjua den norske världsstjärnan Sander Sagosen inför mellanrundan av handbolls-EM i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Sagosen: Tuff väg för Sverige

Kan nollpoängaren Sverige utmana favoriten Norge i mellanrundan i Malmö?
Den norske stjärnan Sander Sagosen tror att Blågult får en tuff väg för att nå en EM-semifinal.
– Sverige måste kanske vinna alla sina fyra matcher, säger Sagosen.

Den norske mittnian Sander Sagosen har aldrig utsetts till världens bästa herrspelare i handboll av det Internationella handbollsförbundet, men det är många som anser att Paris SG-stjärnan är just bäst i världen i nuläget.

Det märks när han och det norska landslaget har bytt ut det inledande gruppspelet i Trondheim mot mellanrundan Malmö. Kön av journalister som vill prata med Sagosen är lång, men en pressperson håller noga koll på att ingen överskrider den utdelade intervjutiden på två minuter.

Lång väg till semi

– Vi har vunnit tre av tre matcher och det är vi väldigt nöjda över, men med det nya EM-formatet vet vi att med en eller två dåliga matcher kan det vara kört. Så det är klart att vi måste vara på hugget, säger Sagosen till TT.

Regerande världsmästaren Danmark och VM-trean Frankrike försvann redan efter det första gruppspelet. Innebär det att vägen till en EM-semifinal i Stockholm nästa helg nu ligger öppen för VM-silvermedaljören Norge, som har med sig maximala två poäng till Malmö?

– Absolut inte. Det är en lång väg dit, säger Sagosen med ett leende.

TT: Är du överraskad över att Danmark inte gick vidare?

– Det är klart att alla är överraskade att Danmark inte är här. De har en extremt bra trupp och det är synd för dem att de inte lyckades, men det är knallhårt i ett EM-slutspel och det handlar mycket om att vara med från start. Om du inte klarar av det förtjänar du inte att vara med i en mellanrunda.

Börjar mot Ungern

Norge inleder mot Ungern, som också har två poäng, på fredag. På söndag väntar det skandinaviska derbyt Sverige.

TT: Hur ser du på Sveriges chanser?

– Sverige måste kanske vinna alla sina fyra matcher. De har en tuff väg för att gå vidare, men det har vi alla, säger Sander Sagosen.

Daniel Kihlström/TT