Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sagnias nya jättehopp: ”Ett världsresultat”

Khaddi Sagnia fortsätter visa strålande form. I sviktande väderförhållanden hoppade Ullevi FK-stjärnan 6.76 i GP-tävlingen i Karlstad – bara fem centimeter från hennes personbästa.
Efter tävlingen hyllades hon rejält av SVT-experten Kajsa Bergqvist.
– Khaddi Sagnia är tillbaka efter alla möjliga skadeproblem som hon har haft, säger Bergqvist till SVT.

Det var på en lokal liten tävling i Mölndal för ett par veckor sedan som Khaddi Sagnia slog till med ett nytt personbästa när hon hoppade 6.81. Ett rejält formbesked från Göteborgslängdhopparen som tidigare dragits med en hel del skadebekymmer.

Hoppgalan på Ullevi senast blev inte fullt lika lyckad i blåsiga förhållanden, men under onsdagskvällens GP-tävling i Karlstad var det dags för ett nytt jättehopp.

I sitt andra försök landade Sagnia på hela 6.76, vilket med marginal också var ett segerresultat.

– Jag är så nöjd med den här tävlingen även fast vi fick vänta lite (rejält oväder pausade galan) innan vi fick börja hoppa, säger hon i en intervju med SVT efter tävlingen.

”Världsresultat”

En som Khaddi Sagnia imponerat stort på den senaste tiden är den tidigare världsstjärnan och numera SVT-experten Kajsa Bergqvist som hyllade Sagnia rejält efter segern i Karlstad.

– Vår världsetta i damernas längdhopp, Khaddi Sagnia är tillbaka efter alla möjliga skadeproblem som hon har haft. Hon gör ett världsresultat med 6,76. Det värmde i hjärtat, säger Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

En annan som imponerade på nytt var Thobias Montler som än en gång nådde ett resultat över åtta meter (8.03).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.