Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Khaddi Sagnia - svensk outsider i inne-EM.

Sagnia tänker njuta av EM-debuten

Efter ett par år förstörda av skador är Khaddi Sagnia redo för mästerskapsdebut. Längdhopparen är en svensk outsider i inomhus-EM. -Jag har nått mitt mål bara genom att komma hit, säger hon.

Sverige har en relativt orutinerad trupp i EM i Prag. En av debutanterna som faktiskt kan vara med och slåss om medaljer är 20-åriga Khaddi Sagnia. Multitalangen - som länge var borta från allt tävlande på grund av en korsbandsskada - har hoppat 6,66 i år och är lite av säsongens komet i friidrotts-Sverige.

-Jag ser på vissa andra att de är lite nervösa, men det här är mitt första stora mästerskap och jag ska bara njuta, säger göteborgskan.

-Stämmer hoppningen som tidigare så tror jag att det kan bli en final, jag hoppas verkligen det.

Där kan Sagnia i så fall få sällskap av Erica Jarder. Den betydligt mer rutinerade längdhoppskollegan har ett brons att försvara från inne-EM i Göteborg för två år sedan.

Men Jarder - med 6,69 som årsbästa - är lite osäker på sig själv inför fredagens kval. Vinterns byte av teknik, från hängstil till springstil, ska på sikt ge 28-åringen högre potential. Så här långt gör det också hoppningen mer ojämn.

-Jag har 100 procent fokus på att ta mig vidare till finalen. Om jag gör det så vet jag att jag står där med sex hopp, och då är det bara att köra.