Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Veronica Eriksson sågade Khaddi Sagnias ansats rejält under Dplays sändning.  Bild: Bildbyrån
Veronica Eriksson sågade Khaddi Sagnias ansats rejält under Dplays sändning. Bild: Bildbyrån

Sagnia stördes av vindarna på Ullevi

Den ena plankträffen satt långt före plankan. Nästa långt efter. Khaddi Sagnia fick kämpa mot vindarna under hoppgalan i Ullevi. Och sågades av Dplays experter.
– Khaddi hade väl behövt både sextant och GPS för att hitta plankan i dag. Hon var lite överallt, sa den nya experten Veronica Eriksson
– Jag hade väldigt mycket problem i dag, säger hon.

Khaddi Sagnia vann sin andra raka tävling i säsongsinledningen. På lördagens hoppgala på Ullevi bjöd vindarna upp till tuffare motstånd än medhopparna.

Sagnia vann på 6.64 – men var själv inte nöjd med mycket.

– Det kändes inte alls bra. Det var skönt att få till det hoppet i alla fall. Det är verkligen bra träning att få hoppa i sånt här väder. När det skiftar så här mycket var det bara att försöka fortsätta springa in mot plankan. Jag sökte verkligen efter plankan. Men det funkade inte, säger hon.

Ja, förutsättningarna var inte optimala. Regnet som öste ner över Ullevi hade visserligen dragit förbi. Men vindarna var kraftiga – och viskade inte Khaddi Sagnias namn denna eftermiddag.

– Jag hade väldigt mycket problem i dag och vindarna var så jobbiga, säger hon.

Sågades av experterna

Under tävlingarna sågade Dplays experter Veronica Eriksson och Peter Häggström Khaddi Sagnias hoppning – och då framförallt hennes ansats.

– Khaddi hade väl behövt både sextant och GPS för att hitta plankan i dag. Hon var lite överallt, sa den nya experten Veronica Eriksson till exempel i sändning.

Khaddi Sagnia skrattar när hon hör kritiken.

– Tydligen såg man det också här. Det är ändå i början av säsongen. Man har inte hoppat så mycket. Det är vad det är. Nu har ni fått se det på seniortävlingar också, säger hon.

Vindarna, som Khaddi Sagnia beskrev som helt olika beroende på var i ansatsen man var, var svårhanterliga.

– När ena halvan är medvinden och så andra halvan blir motvind är det svårt. Man försöker trycka men det blir andra steg i ansatsen. Men det här är verkligen bra träning för oss alla. Ju fler tävlingar vi får med konstiga vindar desto bättre blir det, säger hon.

I mitten av juni satte Khaddi Sagnia nytt personligt utomhusrekord med att hoppa 6.81 på en liten tävling i Mölndal. Tiden efter det har varit fylld av glädje.

– Jag har väntat så länge på de resultaten. Det var min bästa serie hittills och jag är så glad.

Vad beror det på att det gick så bra?

– Jag har kunnat hoppa väldigt mycket mer än tidigare. Även fast jag har opererat mig har jag ändå kunnat träna som jag ska. Vi börjar verkligen komma in i det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.