Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MATHILDA AHLBERG

Sagnia nådde VM-gräns – i fel gren

Khaddi Sagnia fick en drömstart på säsongen 2018 – men inte i längdhoppsgrenen hon brukar tävla i. Nej, på Nordenkampen sprang hon 60 meter häck på VM-kvalgränsen – och blev fjärde bästa svenska någonsin på distans.

Tiden 8.14 är det bara Sanna Kallur, Ludmilla Engqvist och Jenny Kallur som toppar i svensk häckhistoria. Att det finns en häcktalang i Sagnias kropp framgick redan i januari när hon vid en tävling i Friidrottens hus noterades för tiden 8.24.

LÄS OCKSÅ: Khaddi in på topplista i häcklöpning

"Det är så sjukt"

Men i Nordenkampens första löpgren sänkte Ullevi-löparen sitt personliga rekord med ytterligare en tiondel – vilket också var tidsgränsen som krävs för att få tävla på inomhus-VM i Birmingham i mars.

– Det är så sjukt! Oh my god! Min tränare pratade med mig innan vi kom hit och sade att jag hade mer i mig än 8.24. När loppet gick slog jag i första häcken och då tänkte jag bara att jag skulle slå finskan. Jag slickade häckarna och det jag har aldrig gjort förut, säger hon till SVT.

Även om hon nu är historisk i häck är det än så länge inte aktuellt med ett grenbyte.

Längd är min officiella gren och det är där jag vill ta steg, men det här är verkligen en väldigt bra gren som komplement. Det känns väldigt härligt att se att jag har blivit snabbare, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.