Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sagnia missade medalj i längdfinalen

Ullevis Khaddi Sagnia missade medaljen i EM - med sex centimeter. Istället fick hon nöja sig med en sjätteplats. - Jag hade så mycket mer att ge, säger Khaddi Sagnia till TV12.

Längdhopparen Khaddi Sagnia är klar för OS i Rio - ändå hade hon EM som sitt stora mål i år.

Hon tog sig till finalen i allra sista hoppet i kvalet med 6.47, men i finalen skulle det bli bättre hoppning även om hon inledde med ett övertramp.

I andra omgången såg det betydligt bättre ut och hon fick på ett hopp på 6.59 - inte långt från årsbästat på 6.62 - och det blev också hennes bästa hopp i tävlingen. Ett resultat som räckte till en sjätteplats.

- Det kändes bra placeringsmässigt, men jag hade så mycket mer att ge. Hade jag fått till ett bra hopp hade det blivit medalj, men samtidigt var målsättningen topp åtta och final och nu blev jag sexa, säger Sagnia till TV12.

I tredje omgången fick dock Sagnia på ett riktigt fint hopp som såg ut att vara runt 6.80, men som också var ett rejält övertramp. .

- I den  här tävlingen blåste det väldigt mycket åt olika håll och då sprang jag väldigt olika.  I vissa hopp sprang jag som jag skulle och då blev det bra hopp, säger Sagnia till TV12.

Nu blir det hem och jobba på detaljer som måste sitta inför OS. Inte minst att bemästra olika vindar, berättar Sagnia

Vann gjorde Ivana Spanovic på 6.94, brittiskan Jazmin Saywers tog silvret på 6.86 och Milaika Mihambo från Tyskland knep bronset i kraft av ett bättre andrahopp och med 6.65 som bästa resultat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.