Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Sagnia missade final – med fyra centimeter

Sveriges stora hopp på damernas längdhopp stod till Khaddi Sagnia. Men två övertramp satte stopp för Ullevi FK-hopparen som bäst noterades för 6,42 - fyra centimeter från en finalplats. – Jag är ledsen att jag inte fick den där finalplatsen, säger Sagnia.

Khaddi Sagnia fick en plats på friidrotts-VM trots att hon inte klarat kvalgränsen. Sagnia som har en period bakom sig med mycket skador åkte ändå till London med hoppet om en plats i finalen med 6,72 som säsongsbästa. 

Men finaldrömmarna grusades i försöken. Ullevi-FK hopparen fick det inte alls att stämma i ett regnigt London. Första hoppet slutade med en knapp övertramp. Andra hoppet noterades hon också för övertramp, ett betydligt grövre sådant. En minst sagt dålig start. 

"Kunde hoppat 6.90"

Allt skulle komma att avgöras i det sista hoppet. Ett hopp över 6,46 hade behövts för en plats i finalen. Men Sagnia lyckades inte nå över gränsen. Sagnia som i det sista hoppet hade en bra bit kvar till plankan landade i sanden på 6,42. Fyra centimeter från en plats i finalen och istället tog hennes VM slut under onsdagskvällen. Trots finalmissen så hade Sagnia en bra känsla i kroppen.

– Det här var den bästa tävlingen jag har gjort under hela säsongen. Jag har inte känt mig såhär bra i form under hela säsongen. I dag var verkligen den tävlingen där jag verkligen kände jag kunde hoppa över 6.90. Det fanns därinne, säger hon.

Hur blir det då 6.42 i ett sista hopp då?

– Det blir bara så. De andra hoppen var väldigt bra, säger hon. 

Noterbart är att ingen av hopparna klarade den utsatta kvalgränsen. Bästa resultatet var istället 6,66. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.