Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Sagnia fick det inte att stämma i längdfinalen

Ullevi Khaddi Sagnia imponerade i EM-kvalet - men i finalen gick det tyngre och EM slutade i en sjundeplats.
– Jag är väldigt besviken över resultatet, säger hon till SVT.

Ullevi FK:s Khaddi Sagnia imponerade i längdhopps-kvalet och tog sig vidare till final som femte bästa hoppare - på säsongsbästa 6,69.

I lördagens final hade hon det svårt att få ansatsen att stämma - hon fick bara två godkända hopp.

– Det blåste väldigt mycket så man var tvungen att flytta väldigt mycket. Och jag var seg i benen idag och kände verkligen det, sa hon till SVT efter tävlingen.

Sagnia nådde som längst 6,47 meter, i det andra hoppet – och slutade sjua i EM-finalen.

– Det var väldigt roligt att få vara här men jag är väldigt besviken över resultatet. Jag vet att jag har längre längder i mig men jag har inte haft en bra träningsperiod så jag kan inte förvänta mig långa hopp. Jag kom till final men där underpresterade jag.

LÄS MER: EM-silver till Andreas Kramer

Favoriten missade finalen

Ivana Spanovic var storfavorit till guldet i Berlin och vann kvalet på 6,84. Men serbiskan tvingades dra sig ur tävlingen på grund av en skada på hälsenan.

"Mitt medicinska team har beslutat sig för att stoppa mig från dagens final på grund av en skada som jag drabbades av i mitt första hopp i kvalet. Mitt hjärta är krossat", skrev Spanovic i på Instagram.

I Spanovics frånvaro blev det en jämn uppgörelse om medaljerna. Hemmahopparen Malaika Mihambo tog hem guldet på 6,75. Maryna Bech, Ukraina, blev tvåa på 6,73 och Shara Proctor, Storbritannien, trea på 6,70.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.