Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Christiansens mål räckte inte till segern för Malmö mot Vidi.

Safari: "Ett riktigt dåligt försvarsspel"

Anders Christiansens läckra mål räckte inte till seger för Malmö FF i Champions League-kvalet. Vidi kvitterade till 1–1 efter ett försvarsmisstag och nu måste MFF göra mål nere i Ungern för att avancera.

I den 62:a minuten gjorde dansken Anders Christiansen en läcker överstegsfint, som gav honom öppen gata in i Vidis straffområde. Ett behärskat avslut senare och Malmö FF ledde med 1–0 i den tredje kvalomgången till Champions League.

- Det var skönt att få göra mål igen. Det var lång tid sedan jag gjorde mål. Skönt att få göra poäng i internationella matcher, men tyvärr höll det inte hela vägen, säger Christiansen, som kom tillbaka till MFF i somras efter ett misslyckat halvår i belgiska Gent.

"Vet inte vad som händer"

Där och då hade skåningarna ett ypperligt läge inför returen i Ungern på tisdag nästa vecka. Nio minuter senare var läget helt annorlunda. Det ungerska mästarlaget skickade upp en långboll som MFF-försvararna Lasse Nielsen och Behrang Safari inte borde ha haft några problem med. Men den rutinerade duon sjabblade och när Loic Nego fick bollen till skänks tackade han och tog emot genom att skicka upp 1–1 i nättaket bakom Johan Dahlin.

- Jag vet inte vad som händer. Det enda jag vet är att det blir nästan ett passivt försvarsspel från både mig och Lasse, säger Behrang Safari och fortsätter:

- Det är inget snack om saken. Jag och Lasse får ta på oss målet. Jag tycker att det är ett riktigt dåligt försvarsspel.

Med bortamålsregeln innebär 1–1-resultatet att MFF måste göra mål nere i Ungern.

- Vi spelade bra och vi kan bygga på vidare på mycket. Vi ska göra mål där nere, säger Christiansen bestämt.

Samma matchbild i Ungern

Vidi, som tidigare gick under namnet Videoton, var ett kompakt och fysiskt motstånd som satsade på att såra MFF i kontringarna. Allt som oftast hade Malmö koll på de offensiva attackerna och det var MFF genom sommarförvärvet Marcus Antonsson som hade de bästa chanserna till ett ledningsmål i den första halvleken.

- Det är inte lätt att skapa så mycket chanser när de är såpass duktiga defensivt, säger lagkaptenen Markus Rosenberg och fortsätter:

- De stängde ytor och pressade inte särskilt högt upp. Klart att det är surt med 1–1, men samtidigt känns det som att vi är det bättre laget.

Varken Rosenberg eller Christiansen tror att det kommer bli en förändrad matchbild i returen.

- Det räcker för dem att spela 0–0 – så jag tror inte att de kommer så mycket offensivt framåt, säger Anders Christiansen.