Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annika Sörenstam har fått spela en golfrunda med den amerikanske presidenten Donald Trump. Bild: Bildbyrån
Annika Sörenstam har fått spela en golfrunda med den amerikanske presidenten Donald Trump. Bild: Bildbyrån

Sörenstams golfrunda – med Trump: "Känsligt att prata om"

Annika Sörenstam är Sveriges bästa golfspelare någonsin. En som inte alls är lika bra, men som har sporten som sin stora hobby är USA:s president Donald Trump.
Sörenstam har under helgen bjudits in till Vita Huset nu har hon också spelat en runda tillsammans med den amerikanske presidenten.
– Jag har ju träffat honom ett antal gånger, men det där är väldigt känsligt att prata om, säger Annika Sörenstam till Aftonbladet.

Donald Trump har länge varit engagerad i damgolfen och det är därför han under åren blivit bekant med den svenske stjärnan Annika Sörenstam. Presidenten bjöd in Sörenstam och hennes make Mike McGee till Vita Huset under helgen i samband med att paret befann sig i Washington.

I en intervju med Sportbladet berättar golfstjärnan också att det blivit en runda tillsammans med den amerikanske presidenten på National Golf Club i Virginia. Sörenstam och Trump fick även sällskap av senatorn Lindsey Graham och golflegendaren Gary Player.

– Det var en strålande dag, alla fyra är väldigt golfintresserade och de (Trump och Graham) har stor respekt för vad jag och Gary gjort för golfen. Han (Trump) älskar ju att spela golf. Det är hans ”get away”. Alla måste ha en hobby och golfen är hans. Han var en god värd och ville att alla skulle ha så trevligt som möjligt, säger Annika Sörenstam till Sportbladet.

Under helgen fick Annika Sörenstam dessutom göra ett besök i Vita Huset. Sörenstam var däremot inte speciellt sugen på att prata om besöket.

– Jag har ju träffat honom ett antal gånger, men det där är väldigt känsligt att prata om, så jag skulle gärna undvika det. Vi har golfen gemensamt och får man en inbjudan till Vita Huset så respekterar man den. Det är något man lärt sig i uppväxten, säger Sörenstam till Sportbladet.

Kommer till Sverige

För lite mer än två veckor sedan blev det klart att Annika Sörenstam, ihop med göteborgaren och världsstjärnan Henrik Stenson, ska agera värdpar för den nya mixed-tävlingen som för första gången någonsin kommer arrangeras på Europatouren. Damer och herrar ställs mot varandra och slåss om samma prispengar i tävlingen som kommer spelas på Bro Hof utanför Stockholm i mitten av juni.

– Jag är oerhört glad att få vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik på hemmaplan, i Sverige, de kommande tre åren. Att spela damer och herrar i en kombinerad tävling är spännande för fansen i Sverige men också på den globala arenan där vi fortsätter att visa att golf är för alla, sa Annika Sörenstam då i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.