HV71:s målvakt Linus Söderström höll nollan mot Karlskrona. Arkivbild.
HV71:s målvakt Linus Söderström höll nollan mot Karlskrona. Arkivbild.

Söderström höll nollan för HV71 – igen

HV71:s guldmålvakt Linus Söderström har konserverat formen väl under sommaren. Segern med 1–0 borta mot Karlskrona innebar andra raka nollan i SHL.

ANNONS
|

När matchen började hade HV71 aldrig tappat poäng i Karlskrona och man visade i början att man inte tänkt sig att göra det den här gången heller. Men efter några inledande minuter av stark HV-press gjorde Karlskrona en uppryckning som förvandlade matchen till en jämn och oviss batalj fylld av fart och en hel del känslor.

- Nån gång efter halva matchen började vi åka och dribbla, göra det svårt för oss. Så ser jag det från min position där bak, säger Linus Söderström.

ANNONS

Thörnberg målskytt

Med endast 11 sekunder kvar av den andra perioden kom första och enda målet. Rutinerade Martin Thörnberg höll sig framme och spräckte Henrik Lundbergs nolla.

Senast lagen möttes vände Karlskrona underläge till ledning. Den gången stod lagkapten Morten Madsen för båda målen. Men den här kvällen hade såväl Madsen som hans lagkamrater en tuff uppgift i att försöka komma fram till lägen att hota.

- Försvarsmässigt är jag nöjd, säger HV71:s tränare Johan Lindbom och låter förstå att han med tiden önskar mer av offensiven än vad som visades upp denna gång.

Karlskrona jobbade hårt men HV-försvaret var vattentätt den här kvällen. Mot slutet av matchen lyckades ändå Karlskrona skapa några riktigt vassa chanser. Men som sagt, Linus Söderström stod där i HV-målet. Lugn och så trygg tog han hand om allt som kom emot honom. Han höll nollan i Luleå senast och han höll nollan i Karlskrona den här kvällen.

- Jag tycker att vi gjort två solida bortamatcher. Både Luleå och Karlskrona är betydligt bättre än i fjol, jag tycker inte man ska se dem som bottenlag, säger Linus Söderström.

ANNONS

Inte etablerad ännu

Målvakten var hyllad vid SM-guldet i våras och starten på årets säsong är minst sagt övertygande. Men själv ser han sig inte som en etablerad toppmålvakt. Inte ännu.

- Det är min åsikt att det är lite oförtjänt om någon säger så. Om man är en etablerad toppmålvakt så heter man Viktor Fasth, Jonas Gustavsson eller Oscar Alsenfelt och har presterat på den här nivån under en längre tid.

Rutin kommer med matcher och år.

- Det betydde mycket att spela de här slutspelsserierna i våras med match nästan varannan dag. Det gör att man känner sig mer erfaren.

TT

ANNONS