Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Loginov och Sebastian Samuelsson. Bild: Bildbyrån

Sågade VM-guldmedaljören – fått utstå hatstorm

Tidigare dopingavstängde Alexander Loginov vann VM-guld i sprint och kritiserades av den svenske skidskytten Sebastian Samuelsson.
Något som väckt starka reaktioner mot Samuelsson.
– Jag tycker att det är viktigt att göra en markering och säga vad man tycker, säger Samuelsson till SportExpressen.

Det var mellan 2014 och 2016 som den ryske skidskytten Alexander Loginov var avstängd efter att han testats positivt för epo-doping.

Men det skulle inte bli slutet på hans karriär för nu är Loginov i Antholz och kör VM – med framgång.

Under slutet av förra veckan vann Loginov sprintfinalen och knep VM-guldet. Något som många av hans konkurrenter reagerat starkt på och en av dem är svensken Sebastian Samuelsson.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt att man kan vara avstängd för epo och sedan komma tillbaka och ta VM-guld. Det är en skam för hela idrotten, sa Samuelsson efter loppet till SportExpressen och berättade även att det var flera åkare som reagerat starkt i omklädningsrummet efter finalen.

Sebastian Samuelssons uttalande har dock väckt reaktioner och svensken har fått utstå en hatstorm på sociala medier efter sågningen av Loginov. Så pass att han valt att stänga av kommentarfunktionen på sin Instagram tills vidare.

"Hårt språkbruk"

– Direkt efter mixade zonen såg jag att jag hade fått en hel del kommentarer på gamla bilder, och så visste jag att det skulle bli med tanke vad jag sa i intervjuerna efteråt, säger Sebastian Samuelsson till SportExpressen.

Han upplevde däremot inga av kommentarerna som direkt hot mot honom.

– Det är ett väldigt hårt språkbruk. Men av det jag såg var det inget som jag upplevde som ett seriöst hot. Jag visste att det skulle bli så här. Och det är ett beslut jag tar innan jag gör intervjuer efter tävlingar, ska jag säga vad jag tycker eller ska jag bara vara tyst? Men när Loginov vinner sitt första VM-guld tycker jag att det är viktigt att göra en markering där. Och jag var inte den enda som var upprörd, säger Sebastian Samuelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.