Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås Joakim Lindström letar efter målformen. Arkivbild.

Så ska Lindström bryta måltorkan

Skellefteå jagar mål och vinster för att vända SM-finalserien mot Växjö. Då har forwardsstjärnan Joakim Lindström sin längsta mållösa svit på över 14 månader.

Efter Växjös suveräna inledning på SM-finalserien, 2–0 i matcher och 11–0 i mål, är Skellefteå i princip uträknat av hela Hockeysverige.

Joakim Lindström säger att han kan se sig själv lyfta SM-bucklan i nästa vecka:

- Absolut, hundra procent.

Ska det miraklet bli verklighet behöver han hitta rätt igen, annars kan finalserien vara över redan på söndag när det nu väntar två matcher på två dagar.

Den vasse forwarden har gått mållös från de åtta senaste matcherna – hans värsta mållösa svit sedan i januari/februari i fjol då han också hade en åtta matcher lång måltorka.

Sju av matcherna är efter den omdiskuterade avstängningen för huvudtacklingen på Färjestads Oskar Steen.

"Höll mig undan"

Han fick då hård kritik från många håll – men säger att det inte påverkat honom.

- Nej, det tycker jag inte. Jag läste inte tidningarna då utan höll mig undan. Det som är sagt är sagt. Det är ni journalister som har ert jobb att göra och ha åsikter, det får man respektera.

Han började slutspelet med att göra tre mål på två matcher. Därefter har det blivit ynka tre assist på åtta matcher för en spelare som snittade över en poäng per match i grundserien och som prisades med Guldhjälmen som SHL:s mest värdefulle spelare, framröstad av spelarkollegorna. Han blev den förste i historien som fått priset tre gånger.

Lindström säger att han inte känner sig uppgiven:

- Absolut inte. Det gäller att fortsätta vara distinkt i avsluten, gå på mål och sätta sig själv i situationer för att göra mål. Det är det som gäller.

- Vi måste bli effektivare när vi får våra målchanser, sedan måste vi bli bättre i passningsspelet från bakplan, göra oss spelbara för varandra. Vi vill ha pucken mer.

Möller saknades

Skellefteås förstakedja, OS-trion Pär Lindholm, Oscar Möller och Lindström, ska leda laget.

Som jämförelse har Växjös förstakedja med Robert Rosén (4+2), Elias Pettersson (2+3) och Tuomas Kiiskinen (0+1) stått för sex mål och totalt tolv poäng i de två första finalmatcherna.

Möller ledde poängligan inför finalserien, nu har Växjös succéjunior Elias Pettersson gått om. Oscar Möller fanns inte på is på fredagen, inte heller Bud Holloway och backen Jonathan Pudas. Något som Skellefteåtränaren Bert Robertsson tonade ned.

- Det är väl som vanligt, tuffa tider när det är slutspel, så några behövde vila för dagen. Alla är skadade lite här och där och i vissa fall behöver man faktiskt vila emellanåt, sade han.